Eveniment

Ford Driving Skills for Life la Iași

marți, 15 octombrie 2019, 13:36
2 MIN

Ford România a adus în Iași cursurile gratuite de conducere preventivă Ford Driving Skills for Life, program demarat în parteneriat cu echipa campioană la raliuri a României, Napoca Rally Academy și coordonat de dublul campion național de raliuri Bogdan Marișca. 

Anul acesta cursurile Ford Driving Skills for Life au ajuns la Pitești, București, Timișoara și Iași. 

La Iași, în cele două zile de eveniment, au fost instruiți 490 de participanți.

Fiind întrebat despre subiectele care au fost abordate în cadrul atelierelor, Bogdan Marișca, instructor coordonator al „Ford Driving Skills For Life”, ne-a declarat următoarele:

”Au fost patru ateliere. Printre subiectele abordate în cadrul acestora, atât teoretic cât și practic s-au numărat derapajul controlat, frânarea de urgenţă şi evitarea unui obstacol. De asemenea, ne-am concentrat atenția și asupra elementelor care conduc la distragerea atenţiei în timpul condusului, cum ar fi SMS-uri la volan și la efectele pe care le poate avea consumul de substanțe interzise sau oboseala asupra șoferilor.

Nu am omis nici partea tehnică a maşinii, cu ceea ce înseamnă maşina din perspectiva siguranţei și a tehnologiilor care vin în sprijinul șoferilor. De reținut că, indiferent de cât de multe tehnologii ar avea mașina, acestea te ajută, dar nu te înlocuiesc!

Nu în ultimul rând, am avut un workshop dedicat tuturor participanților la trafic, fie ei bicicliști sau șoferi. În cadrul acestuia, am încercat, prin intermediul unor exerciții interactive și a unor materiale de realitate virtuală (VR) să prezentăm situațiile cu care se confruntă în traficul cotidian și să cultivăm empatia între cele două “tabere”.”

Participanții au fost foarte încântați de program, organizatorii primind o mulțime de feedback-uri pozitive.

Acest eveniment este rezultatul unei investiții semnificative pe care Ford România a făcut-o pentru a aduce și a păstra acest program în România, de-a lungul ultimilor ani. Calea a fost deschisă și cu siguranță este loc de mai mult. Cât mai mulți dintre noi ar trebui să ne implicăm în promovarea siguranței în trafic.

Mai multe fotografii de la eveniment, pot fi vizualizate accesand pagina de FB https://www.facebook.com/FordIasi/

 

Comentarii