Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

FOTO Am găsit locul secret al lui Morel Bolea şi Kasta Morrely. Este la 15 km de Iaşi

GALERIE
casa kasta morelly
  • casa kasta morelly
- +

O mamă disperată că și-a pierdut fiica de la Kasta Morrely a implorat jurnaliștii ”Ziarul de Iași” să găsească vila secretă în care locuiește fata. Timp de ani de zile, mama fetei nu a știut unde locuiește fiica sa de 35 de ani, în condițiile în care aceasta plecase de acasă la Kasta Morrely de la vârsta de 16 ani și vorbește cu ea doar sâmbăta. ”Știu doar că ea stă cu aproximativ 20 de fete într-o casă, din Miroslava. Dacă o întrebam detalii, îmi închidea telefonul. Mai știu că nu avea semnal la telefon în locul unde locuiesc fetele”, ne-a spus femeia, în lacrimi. Jurnaliștii „”Ziarul de Iași” au pus informațiile cap la cap și au reușit în cursul zilei de sâmbătă să găsească imobilul unde locuiesc fotomodelele.

 

Reporterii „Ziarului de Iaşi” au reușit să afle locul unde se „ascund” fetele. Pentru aceasta am luat la rând, stradă cu stradă, mai multe vile din localitatea Voroveşti, aflată la aproximativ 15 kilometri de Iaşi, în comuna Miroslava. Am sunat la poarta casei, cu numele Morel scris la intrare, dar nimeni nu a răspuns, cu toate că erau semne că era locuită. Am întrebat vecinii, iar aceştia ne-au povestit ce au văzut de-a lungul timpului. Fetele locuiesc acolo „de doi sau trei ani, spune o localnică”. Casa are un singur etaj și, probabil,  mansardă. Nu pare însă să poată adăposti mai mult decât o familie un pic mai numeroasă, nu „cel puțin 20 de fete”, cum afirma mama care ne-a povestit despre fiica sa. Sau, cel puțin, nu poate asigura confort pentru atatea persoane, tinand cont de nevoia de intimitate.

În curte, dezlegați, erau doi câini mari, care ne-au întâmpinat lătrând. Am aşteptat vreme de câteva minute în fața porții, dar nu am văzut nici o mișcare. Pe pereții casei, în mai multe locuri, se pot vedea camere de supraveghere, iar pe trotuar, aliniate, sunt aproximativ o duzină de scaune. Tot pe trotuar, din loc loc în loc, poți vedea diferite statui înfățișând femei, iar ceva mai departe de casă este construit un mic foișor, cu o masă, două scaune și un mic grătar mobil. Tot în curte, dar pe latura opusă străzii care trece prin fața casei, poți vedea multe haine negre puse la uscat, toate parcă de aceeași mărime. De asemenea, în curte se află trei autoturisme.

Fetele mai primesc vizite „de la bărbați cu mașini scumpe

„Da, știu că stau acolo multe, multe fete, înalte, slăbuțe, dar nu știu mai multe. Sunt fotomodele”, povestește o femeie. Câțiva băieți din localitate își amintesc că le-au mai văzut pe afară, pe lângă casă, făcând sport sau plimbându-se, dar niciodată în afara curții. Aceștia spun că de obicei pleacă și vin cu mașina și, uneori, mai primesc diferite vizite de la „bărbați cu mașini scumpe”. Cu toate acestea nu au intrat în vorbă niciodată cu fetele. „Le știm. Sunt așa, înalte tare, trebuie să te uiți în sus la ele. Se apleacă când intră în casă”, râd băieții, care le-au mai văzut când treceau pe stradă.

Vânzătoarea de la magazinul din apropierea casei în care locuiesc manechinele spune că fetele nu vin aproape niciodată să cumpere alimente sau alte lucuri de la ea, dar știe sigur că acolo locuiesc fetele de la Kasta Morrely. Întrebată dacă știe mai multe despre ce se întâmplă acolo, femeia ridică din umeri. Uneori mai pleacă cu mașina spre Iași, fie cu o dubiță, fie cu o mașină roșie sau una gri.

O altă localnică care locuiește la câțiva zeci de metri de acea casă povestește că le vede des pe fete. „Da, mai ies și fac mișcare, vara tund iarba, udă florile sau întind hainele la uscat. Nu știu să fi fost vreodată probleme cu ele”, afirmă femeia. Totodată, localnica spune că a mai văzut câteva fete care au mers să ia „maxi taxi” spre oraș, deci nu crede că fetele ar fi ținute acolo cu forța. Vecinul localnicei, ieșit și el la poartă, menționează că ar fi discutat chiar cu Morel Bolea, însă doar o singură dată și atunci foarte puțin. „Da, mi-a spus că stă aici cu fata lui și cu manechinele. Dar are relații, e francmason zice lumea”, afirmă acesta. Bărbatul își amintește că uneori mai sunt diferite petreceri la care participă mereu „bărbați la cravată, cu costum”. Acesta afirmă că a fost o astfel de petrecere chiar anul acesta, în vară. Nu știe însă mai multe, dar e convins că simbolul pictat pe fațada casei este unul masonic, iar Morel Bolea are legături cu francmasoneria.

Localnicii din comuna Miroslava nu știu foarte multe de ceea ce se întâmplă acolo, despre scandalul din jurul Kasta Morrely şi nici nu par foarte interesaţi. Știu doar că sunt manechine. Cu toții afirmă însă că persoanele care locuiesc în acea casă au fost mereu discrete, poate din cauza aceasta nici nu au atras atenţia. Pe de altă parte, este un lucru comun acum în Miroslava ca să se construiască vile noi în care se mută lume de la oraş. Comuna este cosmopolită, iar locuitorii mai vechi s-au obişnuit cu asta.. În legătură cu mașinile scumpe sau bărbații care le mai vizitează casa, cu toții ridică din umeri. Spun că nu știu cine sunt aceștia şi oricum, de acum Miroslava a intrat într-o ligă mai mare, are aproape dimensiuni de oraş, iar curiozităţile vechi ale oamenilor de la sate s-au adaptat noilor condiţii. Iau lucrurile aşa cum sunt, fără prea multe întrebări..

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri