(FOTO) Un tânăr a murit într-un incendiu care a cuprins Spitalul Socola

vineri, 25 decembrie 2020, 11:09
2 MIN

Un bărbat de 33 de ani a murit azi-noapte într-un incendiu care a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Incendiul a fost anunțat la ora 03.05, cu degajari de fum pe hol. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de stingere și echipajul de terapie intensivă cu medic.

Au fost evacuati 18 pacienti care nu prezentau afectiuni medicale, însă o a 19-a, persoana, un bărbat de 33 ani, a fost gasita în stare semiconstienta, cu arsuri si simptome de intoxicatie cu fum si gaze toxice, de la o saltea de pat care a ars. La ora 04.00 incendiul a fost lichidat. După efectuarea manevrelor de resuscitare,  la la ora 06.00, s-a constatat decesul bărbatului.

Din primele informatii, cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.

UPDATE: Managerul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași, Bogdan Șaramet, a explicat pentru „Ziarul de Iași” că pacientul care a decedat era în vârstă de 33 de ani, se afla la prima internare și nu avusese antecedente, ci fusese adus în urma unui episod acut.

Pavilionul în care a fost acesta amplasat – 1B – este cel mai mare din cadrul Institutului Socola, iar toți ceilalți 17 pacienți au fost evacuați în siguranță în 15 minute de la primele semne de incendiu observate, managerul susținând că focul fiind stins de angajații spitalului până la sosirea ISU.

Pavilion respectiv a fost transformat la începutul acestui an în pavilion – tampon, unde erau internați pacienți aduși în spital în rezerve individuale, în așteptarea rezultatului testului RT-PCR, pentru a se depista dacă este prezentă sau nu infecția cu COVID-19.

Managerul însă nu își explică de unde ar fi putut avea țigări pacientul respectiv, pentru a fi validată ipoteza ISU că focul a pornit în urma fumatului.

„Este la prima internare persoana respectivă, nu mai fusese internată la Socola, toți ceilalți pacienți sunt în perfectă siguranță. A fost adus de poliție, care face obligatoriu o percheziție la intrare. Apoi la noi pacientul este preluat în triaj și apoi este trimis pe zona tampon, unde i se face o a doua percheziție, ne uităm după urme de agresiune pe corp și rămâne doar cu lenjeria intimă, iar apoi primește pijamale și este trimis în zona tampon”, a declarat Bogdan Șaramet. (Catalin H.)

 

Comentarii