Comunicat de presă

George Roșu – Un proiect pentru implementarea senzației că mai trebuie ceva

miercuri, 05 octombrie 2022, 07:03
2 MIN
 George Roșu – Un proiect pentru implementarea senzației că mai trebuie ceva

Borderline Art Space găzduiește în perioada 7 octombrie – 6 noiembrie 2022 expoziția artistului George Roșu. Intitulată Un proiect pentru implementarea senzației că mai trebuie ceva, aceasta se deschide vineri, 7 octombrie, de la ora 18:00, în prezența artistului și a curatoarei Georgia Țidorescu.

Argument:      

„Un proiect pentru implementarea senzației că mai trebuie ceva este o critică adusă sistemului de valori introdus în timp în cercurile culturale din România care subliniază elemente volatile și nereprezentative unor idei cu adevărată valoare culturală. Adesea proiectele artistice sunt sintetizate într-un set de principii standardizat fără a fi transpuse printr-un filtru real care să înțeleagă “uman” importanța acestora. Prin această expoziție aducem în atenția publicului faptul că un proiect poate avea un fundament esențial și în lipsa unor formalități.” (Georgia Țidorescu)

„Se conturează un ritual sinonim cu dependența în viața spațiilor de artă independente din România. Este ritualul aplicării și al raportării. O dependență a unui cerc vicios. Artistul devine pe rând contabil, teoretician, antropolog, sociolog chiar. Un dans al hârtiilor, pe muzica deseori falsă a unei fanfare tipice vieții culturale în care ne învârtim. Dacă metoda în sine de a produce artă ar deveni actul artistic în sine, ar mai avea rost finalizarea oricărui proiect propus?” (George Roșu)

George Roşu trăieşte în Cluj-Napoca şi lucrează oriunde. Foloseşte cuvântul ca material şi conturul ca suport al acestuia. Consideră că umorul face parte din istoria artei şi îl foloseşte în lucrările sale, fie ele desene sau fragmente video. Este co-fondator al spaţiului de artă RAFT și al spațiului Artă.nonstop Sibiu.

Expozițiile sunt organizate de Borderline Art Space prin Asociația Culturală AltIași. Proiect co-finanțat de AFCN și Primăria Municipiului Iași. Sponsori: Gramma, Cuptorul Moldovencei. Partener: Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași. Parteneri media: Wink, Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.

 

Comentarii