anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Comunicat de presă

George Roșu - Un proiect pentru implementarea senzației că mai trebuie ceva

GALERIE
george-rosu-bordeline
 • george-rosu-bordeline
- +

Borderline Art Space găzduiește în perioada 7 octombrie – 6 noiembrie 2022 expoziția artistului George Roșu. Intitulată Un proiect pentru implementarea senzației că mai trebuie ceva, aceasta se deschide vineri, 7 octombrie, de la ora 18:00, în prezența artistului și a curatoarei Georgia Țidorescu.

Argument:      

„Un proiect pentru implementarea senzației că mai trebuie ceva este o critică adusă sistemului de valori introdus în timp în cercurile culturale din România care subliniază elemente volatile și nereprezentative unor idei cu adevărată valoare culturală. Adesea proiectele artistice sunt sintetizate într-un set de principii standardizat fără a fi transpuse printr-un filtru real care să înțeleagă “uman” importanța acestora. Prin această expoziție aducem în atenția publicului faptul că un proiect poate avea un fundament esențial și în lipsa unor formalități.” (Georgia Țidorescu)

„Se conturează un ritual sinonim cu dependența în viața spațiilor de artă independente din România. Este ritualul aplicării și al raportării. O dependență a unui cerc vicios. Artistul devine pe rând contabil, teoretician, antropolog, sociolog chiar. Un dans al hârtiilor, pe muzica deseori falsă a unei fanfare tipice vieții culturale în care ne învârtim. Dacă metoda în sine de a produce artă ar deveni actul artistic în sine, ar mai avea rost finalizarea oricărui proiect propus?” (George Roșu)

George Roşu trăieşte în Cluj-Napoca şi lucrează oriunde. Foloseşte cuvântul ca material şi conturul ca suport al acestuia. Consideră că umorul face parte din istoria artei şi îl foloseşte în lucrările sale, fie ele desene sau fragmente video. Este co-fondator al spaţiului de artă RAFT și al spațiului Artă.nonstop Sibiu.

Expozițiile sunt organizate de Borderline Art Space prin Asociația Culturală AltIași. Proiect co-finanțat de AFCN și Primăria Municipiului Iași. Sponsori: Gramma, Cuptorul Moldovencei. Partener: Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași. Parteneri media: Wink, Radio România Cultural, RFI, Ziarul de Iași, Modernism.ro.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.