O mie de studenți ieșeni, trimiși la munte, la mare sau în Delta Dunării cu 140 de lei pe zi

vineri, 14 iunie 2019, 01:51
2 MIN
 O mie de studenți ieșeni, trimiși la munte, la mare sau în Delta Dunării cu 140 de lei pe zi

Iaşul va avea anul acesta peste 1.000 de locuri bugetate în taberele studenţeşti care se desfăşoară la mare, la munte sau în Delta Dunării. Mai exact, Iaşul a primit de la Ministerul Tineretului şi Sportului, prin Casa de Cultură a Studenţilor, 1.032 de locuri bugetate cu 722.400 de lei, cu aproape 200 de locuri mai puţin decât în anul 2018, când au fost bugetate 1.206 de locuri. Cu toate că numărul de locuri în tabere a scăzut, bugetul faţă de anul trecut a crescut cu mai bine de 100.000 de lei, în 2018 fiind alocaţi pentru Iaşi doar 603.000 lei.

Practic, anul acesta cazarea stu­denţilor se face în unităţile cla­si­ficate conform legislaţiei şi standardelor naționale în limita a ma­xi­mum 100 lei pe zi pentru fieca­re student, iar pentru masă vor fi alocate bonuri valorice de 40 de lei pe zi pentru fiecare student.
 
Casele de Cultură a Studenţilor sunt cele care achiziționează anual serviciile de masăşi cazare în funcţie de locurile disponibile în urma consultării cu organizaţiile studenţeşti, legal constituite din Centrele Universitare. Studenţii beneficiază de locuri gratuite în tabere în limita locurilor repartizate, în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură şi de activitatea depusă la diverse manifestări culturale, artistice, sportive sau de voluntariat, excepţie făcând cazurile sociale care au prioritate. De asemenea, cei care pot beneficia de aceste locuri în tabere sunt studenţii care sunt înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, licenţă sau masterat, sunt integralişti şi au până în 35 de ani.

Comentarii