Omerta la UAIC Iaşi? Toader, “comportament de găinar de cea mai joasă speţă”

joi, 25 ianuarie 2018, 18:52
2 MIN
 Omerta la UAIC Iaşi? Toader, “comportament de găinar de cea mai joasă speţă”

Jurnalista Emilia Şercan, cunoscută pentru anchetele sale privind plagiatele din sistemul universitar, povesteşte că a încercat să obţină o reacţie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi în cazul Codruţ Olaru.

Noul vicepreşedinte al CSM este acuzat că şi-a plagiat în întregime lucrarea de doctorat susţinută la Iaşi, sub coordonarea lui Tudorel Toader. Potrivit jurnalistei, reacţia reprezentanţilor UAIC naşte semne de întrebare.

Citiţi mai jos postarea pe Facebook a Emiliei Şercan:

“Am sunat la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, acolo unde procurorul Codrut Olaru a obtinut titlul de doctor in baza unei teze plagiate integral, coordonate de actualul ministru al Justitiei, Tudorel Toader. Am intrebat daca Comisia de Etica a universitatii s-a autosesizat si daca s-a dispus verificarea acuzatiilor.

Raspunsul, primit in scris, suna asa: "Membrii Comisiei de etică a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași au luat cunoștință de informațiile apărute în spațiul public privind suspiciunea de plagiat. Comisia de etică urmează să ia o decizie în privința căilor de urmat”.

Adica, nu, Comisia nu s-a autosesizat, ci comisia a luat act de acuzatii si mai sta si cugeta putin ce ar fi de facut. Ceea ce mi se pare cumva normal avand in vedere ca Tudorel Toader este rectorul suspendat al institutiei pe perioada cat ocupa mandatul de ministru, iar dupa ce nu va mai fi ministru se va intoarce la vechea functie. Cea de rector, adică de sef al universitatii, inclusiv al membrilor Comisiei de Etica.

Sub conducerea lui Tudorel Toader, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi s-au intamplat doua golanii incredibile care ii au ca protagonisti chiar pe cei doi baieti ai lui, dupa cum scrie presa locala din Iasi. Unul a devenit asistent la Facultatea de Drept, unde taticul este boss, desi ii era interzis sa participe la concurs avand in vedere ca tatal sau era rectorul institutiei (potrivit regulamentului UAIC), iar celalalt a ajuns de pe locul 351 din 360 la admitere in topul studentilor bursieri. Tot la Facultatea de Drept. Iar aceeasi Comisie de Etica nu a vazut nicio problema cu cele doua chestiuni. Cum nu vede, inca, nici in cazul plagiatului lui Olaru, coordonat de Toader.

Iar Tudorel Toader, care are comportament de gainar de cea mai joasa speta, joaca intre timp rolul de ministru al Justitiei. Halal!”

Comentarii