UPDATE – Plan Roșu pe Aeroportul Iași! Amenințare cu bombă la bordul unui avion cu 220 de pasageri

duminică, 21 aprilie 2024, 17:56
1 MIN
 UPDATE – Plan Roșu pe Aeroportul Iași! Amenințare cu bombă la bordul unui avion cu 220 de pasageri

ISU Iași a activat duminică seară, la ora 17.20, Planul Roșu de Intervenție, după o amenițare cu bombă la o aeronavă care urma să aterizeze de urgență pe aeroportul ieșean.

Mai exact, este vorba despre un avion de la Londra, care trebuia sa ajungă la Chișinău, dar a fost redirectionat catre Iasi in urma unei amenintari cu bomba.

Potrivit directorului aerogarii iesene Romeo Vatra, aeronava a aterizat la Iasi si acum se fac verificari. „Avem o situatie de criza, urmeaza sa facem alte comunicari”, a declarat Romeo Vatra, seful aerogarii iesene.

La bordul avionului se aflau 220 de pasageri, fără membrii echipajului. Potrivit ultimelor infomații, aceștia au fost evacuați și duși la terminalul T2.

Amenințarea cu bombă a fost făcută la Chișinău.

În paralel, presa de peste Prut relatează despre o alertă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău. „Toate serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne sunt la fața locului pentru verificări”, a menționat pentru UNIMEDIA ofițera de presă a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi. „Toți călătorii și personalul aeroportuar a fost evacuat din clădire”, a declarat Novițchi.

UPDATE: Planul Roșu declanșat pentru amenințarea cu bombă la bordul aeronavei Wizzair Londra-Chișinău a fost dezactivat. Toate mașinile de intervenție ISU se retrag. Pasagerii vor fi transportați cu autocarele la Chișinău.

Comentarii