Presimţirea directorului de la Aeroport s-a adeverit: Cătălin Bulgariu, zburat din funcţie

El a fost revocat din funcţie, atribuţiile fiind preluate temporar de directorul operaţional al aerogării.

sâmbătă, 21 noiembrie 2020, 02:50
3 MIN
 Presimţirea directorului de la Aeroport s-a adeverit: Cătălin Bulgariu, zburat din funcţie

Presimţirea pe care Cătălin Bulgariu, directorul general al Aeroportului, a avut-o la începutul săptămânii s-a adeverit: Consiliul de Administraţie al aerogării l-a revocat ieri din funcţie.

„Deşi mai este mult până la momentul în care vom putea spune că s-au finalizat problemele vecinătăţii cu Aroneanu, las succesorului meu o situaţie rezolvată”, declara el, luni, într-o conferinţă de presă. Întrebat dacă s-a decis înlocuirea lui, Bulgariu a precizat că în timpul mandatului de manager nu a făcut politică. „Dar sunt om politic (membru PSD, n.r.) şi înţeleg jocul politic. Am venit la Aeroportul Iaşi pe mandat PSD, iar acum conducerea judeţului este una PNL. Eu nu voi ţine de scaun şi, atunci când noul preşedinte al Consiliului Judeţean, domnul Costel Alexe, va fi pregătit să preia responsabilităţile Aeroportului, ne vom aşeza la masă şi vom găsi cele mai bune decizii pentru ca Aeroportul să meargă mai departe, pentru ca Masterplanul Aeroportului Iaşi – care astăzi aşteaptă aprobarea CJ – să poată fi pus în operă”, afirma Bulgariu la începutul acestei săptămâni.

Decizia de schimbare a venit după patru zile. Întrunit ieri, Consiliul de Administraţie al aerogării i-a revocat mandatul obţinut în urma unui concurs care a ridicat mari semne de întrebare, cu doi ani şi jumătate în urmă. „Am analizat activitatea directorului general în aceşti doi ani şi jumătate şi am fost nemulţumiţi de modul cum a gestionat implementarea proiectului la platformă, de relaţiile cu companiile aeriene, de comunicarea deficitară cu Consiliul de Administraţie şi de lipsa de reacţie faţă de ce se întâmplă legat de Aeroport”, ne-a declarat, vineri seară, Alexandru Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al regiei.

Cătălin Bulgariu va preda mandatul peste o săptămână. Atribuţiile vor fi preluate de directorul operaţional al Aeroportului, Vasile Stoicea, care va deţine conducerea executivă a aerogării până la sfârşitul lunii februarie.

În septembrie 2017, Cătălin Bulgariu era oficializat membru al Consiliului de Administraţie, alături de ceilalţi cinci componenţi ai CA. La sfârşitul aceluiaşi an, majoritatea din CA l-a revocat din funcţie pe Alexandru Anghel, pe atunci director general interimar. Concursul organizat pentru încredinţarea mandatului, cu Cătălin Bulgariu în comisia de selecţie, nu a desemnat niciun câştigător dinctre cei cinci înscrişi în cursă. La un al doilea concurs a candidat Bulgariu de unul singur şi a obţinut mandatul. El a preluat funcţia în mai 2018.

Cei doi ani şi jumătate de mandat au fost marcaţi de tensiuni cu Blue Air, companie afectată de dificultăţi financiare, dar căreia i-au fost tăiate discounturile convenite cu regia pentru depăşirea unor praguri de pasageri şi curse. Întârzierea realizării platformei de staţionare a avioanelor, care leagă de pistă şi hangarul de mentenanţă a aeronavelor construit de Aerostar, a stârnit nemulţumirea băcăuanilor, dar şi a fostului preşedinte al CJ, Maricel Popa. Acesta l-a făcut pe Bulgariu să-şi scrie demisia la începutul verii trecute, demisie care nu a mai fost oficializată de Consiliul de Administraţie.

Deşi, până la pandemie, traficul de pasageri a crescut continuu, dezvoltarea a stagnat. A fost repus în funcţiune Terminalul T1, care însă nu a preluat pasageri în momente de vârf, ci a filtrat călătorii sosiţi din ţările aflate în zona roşie a pandemiei. În fine, un studiu contestat de liberalii din CJ din cauza preţului prea mare a amânat extinderea terminalelor existente în perspectiva realizării unui nou aeroport dincolo de pistă.

Comentarii