S-au făcut deja cărţile la “Cuza”? Trei foşti contracandidaţi şi-au anunţat susţinerea pentru Liviu Maha în turul 2

miercuri, 13 martie 2024, 15:35
2 MIN
 S-au făcut deja cărţile la “Cuza”? Trei foşti contracandidaţi şi-au anunţat susţinerea pentru Liviu Maha în turul 2

Prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, fost candidat la funcția de rector al UAIC, a anunțat public că îl va sprijini pe prof. dr. Liviu Maha în cursa pentru cea mai importantă poziție din instituție.

“Dragi membri ai Comunității UAIC,

Vă transmit acest mesaj astăzi pentru a vă mulţumi, cu sinceră apreciere, pentru tot suportul şi încrederea acordate, pentru opţiunile exprimate în favoarea mea şi pentru efortul de valorificare a momentului crucial în care ne aflăm. De asemenea, transmit felicitările mele tuturor celorlalţi candidaţi!

Rămân unul dintre mulţii alegători care au înţeles şi susţinut cu adevărat nevoia imperativă a unei schimbări de fond în conducerea UAIC, iar aceasta este încă posibilă! În consecinţă, eu îl voi susţine mai departe pe colegul nostru, prof. dr. Liviu Maha, căruia îi urez succes în turul II! Cu prețuire, Prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI”.

Și prof.dr. Tudor Luchian, contactat de reporterii "Ziarul de Iași”, a transmis un mesaj pentru alegătorii săi, dând de înțeles că și-ar dori ca voturile pe care le-a primit în primul tur să fie redirecționate către prof.dr. Liviu Maha.

“În primul rind, vă adresez sincere și umile mulțumiri pentru voturile acordate care, în valoare absolută (44), sunt tot atât de multe ca și numărul de colegi dintr-o facultate medie și au oferit un gir de încredere atit pentru mine cât și programul managerial propus dumneavoastră. Vă mulțumesc! În al doilea rând, și-o spun în afara oricăror înțelegeri prealabile cu orice contra-candidat, pentru ca victoria în aceste alegeri să fie totală, aceste voturi acordate mie ar trebui să vizeze foarte clar în următorul tur de scrutin schimbarea autentică în conducerea UAIC, așa cum a fost deja exprimată această opțiune și dorința în prima rundă de alegeri pentru funcția de Rector. Cu cele mai bune gânduri și speranță pentru schimbare în bine și evoluție instituțională, prof.univ.dr.Tudor Luchian”, a transmis acesta.

Reamintim că Mihaela Onofrei a obţinut 128 de voturi la scrutinul de marţi, iar Tudor Luchian – 44. Anterior, în cursul dimineţii, şi profesorul univ. dr. Gabriel Claudiu Mursa (121 de voturi în primul tur) şi-a exprimat susţinerea în turul doi pentru Liviu Maha, în detrimentul actualului rector, Tudorel Toader. 

Comentarii