Scriitorul Radu Paraschivescu vrea să returneze decoraţia primită de la preşedintele Iohannis

marți, 26 octombrie 2021, 12:09
2 MIN
 Scriitorul Radu Paraschivescu vrea să returneze decoraţia primită de la preşedintele Iohannis

Radu Paraschivescu s-a enervat la culme din cauza crizei politice şi sanitare în care se află România. Scriitorul vrea să facă un gest extrem şi să renunţe la decoraţia primită de la Administraţia Prezidenţială. În 2020, Radu Paraschivescu a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, categoria A "Literatura".

Preşedintele Iohannis şi clasa politică românească l-au supărat rău pe jurnalist. "Vreau s-o dau înapoi. E pur şi simplu o atitudine pe care simt că trebuie să o am. Simt că e un gest pe care trebuie să îl fac pentru că, după părerea mea, nu trebuie să mai ţin obiectul acela la mine în casă. M-a supărat pentru că l-am creditat prin vot (n.r. – pe Klaus Iohannis). Şi nu doar prin vot. Şi am spus că lucrurile pe care le face sunt lucruri bune. Chiar au fost, până la un punct.

M-am făcut că uit, deşi nu am uitat, că el e fostul viitor premier al USL-ului, premierul GRIVCO, încârdăşit cu Dan Voiculescu, cu Victor Ponta şi alţi domni de bine. Şi am tot spus că omul are dreptul la a doua şansă şi că va fi un om reformat din punct de vedere moral şi va conduce bine lucrurile.

Povestea pe care domnia sa, împreună cu clasa politică, o arată de câteva luni încoace mă face să iau în calcul foarte serios restituirea decoraţiei. Ce se întâmplă cu noi în ultimele luni, nu cred că ne mai dă dreptul să ne numim o ţară. Ne numim suprafaţă, ne numim teritoriu. Pentru că ţara, în momentele grele, se adună. Şi locuitorii ei au o formă de solidaritate. Acum, de când cu pandemia asta, suntem un teritoriu populat de două triburi: tribul vaccinaţilor şi tribul nevaccinaţilor. Triburile astea două îşi dau în cap, se agresează în toate felurile posibile şi în toate mediile posibile", a spus Radu Paraschivescu la Digi FM.

SURSA:ziare.com

 

Comentarii