anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Scrisoare deschisă de la Iaşi: Plus 16% la salariu, de la 1 ianuarie, în învăţământ

GALERIE
uslip
 • uslip
- +

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi au transmis ieri o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Nicolae Ciucă, în care i se cere să aibă în vedere că în bugetul alocat Ministerului Eucaţiei trebuie să fie luate în calcul şi aplicarea actelor normative care au fost prorogate sau, potrivit USLIP Iaşi, „pur şi simplu nu sunt respectate”, acestea făcând referire la drepturile salariale ale angajaţilor din învăţământul preuniversitar.

Astfel, în scrisoarea deschisă trimisă de către reprezentanţii profesorilor ieşeni, se cere acordarea unui procent de 16% de la 1 ianuarie 2022 pentru personalul didactic în conformitate cu Legea 153/2017, cu menţiunea că acest procent reprezintă cele două tranşe de 8% prorogate succesiv de către Guvernele Orban şi Câţu. La punctul al II-lea se cere ca personalul nedidactic şi auxiliar să fie beneficiarul sporurilor de nocivitate prevăzute de către H.G. 34/2018 şi H.G. 569/2017. „În ciuda existenţei cadrului legal şi a unor hotărâri judecătoreşti favorabile categoriilor respective, nu beneficiază nici până în prezent de punerea în aplicare a acestora”, au subliniat reprezentaţii USLIP.

De asemenea, se mai solicită şi acordarea pentru tot personalul din învăţământul preuniversitar a unei compensaţii aferente inflaţiei din anii 2019 - 2020 - 2021 şi care se ridică, potrivit reprezentanţilo USLIP, la aproximativ 17%, subliniind că toate drepturile salariale care nu au fost nici până în prezent acordate, cumulate cu inflaţia au contribuit „la erodarea puternică a puterii de cumpărare pentru salariaţii din învăţământul preuniversitar românesc”.

La ultimul punct al solicitărilor se menţionează şi promovarea în Parlament a unei legi reparatorii cu privire la prejudiciile salariale rezultate din neaplicarea corectă a construcţiei salariului pentru anii 2018 - 2021.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.