Scene de groază la Paşcani, ieri, la programul de audienţe al edilului şef

Şi-a turnat diluant pe corp şi a vrut să-şi dea foc imediat ce a vorbit cu primarul

Femeia a protestat faţă de măsura de evacuare a tarabelor ilegale. Nu şi-a mai dat foc, dar a leşinat din cauza vaporilor de diluant.

vineri, 25 iunie 2021, 01:50
2 MIN
 Şi-a turnat diluant pe corp şi a vrut să-şi dea foc imediat ce a vorbit cu primarul

Scene de groază au avut loc ieri la Paşcani, la primărie. O femeie şi-a turnat diluant pe corp şi a ameninţat că îşi dă foc, chiar în clădirea municipalităţii locale, după ce a vorbit cu primarul. 

Prin gestul său, femeia a încercat să convingă autorităţile să renunţe la evacuarea tarabelor care funcţionează fără contract în Piaţa Vale din oraş. Scandalul dintre femeie şi autorităţi are o istorie mai veche. În repetate rânduri, femeia ar fi încercat să îi convingă pe funcţionarii primăriei să renunţe la demersurile făcute pentru evacuarea celor care funcţionează fără autorizaţie în piaţă.

Femeie, în vârstă de 42 de ani, a reuşit astfel să pună în alertă autorităţile din Paşcani. În jurul orei 11, femeia a ajuns la primărie pentru a intra în audienţă la edilul şef al localităţii, întâlniri ţinute în fiecare zi de joi. Totul a pornit de la demersurile făcute de primărie pentru evacuarea tarabelor şi chioşcurilor care funcţionează în Piaţa Vale din municipiu. Scandalul dintre femeie şi autorităţi are „vechime”, femeia nefiind la prima încercare de a convinge primăria să renunţe la demersurile de evacuare.

Femeia şi-a propus să mai facă o încercare ieri. Ajunsă în audienţă, a purtat o scurtă discuţie cu primarul, însă doar cuvintele nu i-au fost de folos. A văzut că nu a reuşit să se facă înţeleasă, fapt pentru care a scos o sticlă de diluant din geantă, pe care l-a turnat pe corp, după care a ameninţat că îşi dă foc chiar în sediul primăriei. În urma gestului său, femeia s-a intoxicat cu vapori de diluant, fapt pentru care a fost transportată de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal din Paşcani.

„În jurul orei 11:15 s-a intervenit, la Paşcani, cu un echipaj SMURD şi o autospecială de pompieri în urma unei sesizări de autoincendiere a unei persoane. La faţa locului s-a constatat că este vorba despre o persoană de sex feminin, în vârstă de 42 de ani, care şi-a turnat diluant pe corp şi a ameninţat că se autoincendiază. Femeia s-a intoxicat cu vaporii de diluant şi a fost transportată la UPU Paşcani”, a precizat, pentru „Ziarul de Iaşi”, Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt al ISUJ Iaşi.

Comentarii