Şoferul belea: condamnat până şi când era în puşcărie tot pentru conducere fără permis şi beat

vineri, 26 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Şoferul belea: condamnat până şi când era în puşcărie tot pentru conducere fără permis şi beat

Un ieşean şi-a făcut un obicei din a conduce fără permis, eventual şi băut. Prins în repetate rânduri conducând fără a avea dreptul, el a fost tratat cu indulgenţă de judecători, până ce şi aceştia s-au săturat. Aflat deja în penitenciar, acesta a mai primit o condamnare. Evident, pentru „conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”. 

Hârjoana lui Vlad Minciună cu justiţia a început în 2016, pe când acesta nu împlinise încă 27 de ani. Pe 25 septembrie, la ora 2.55, poliţiştii din campusul „Tudor Vladimirescu” au observat un Logan circulând pe o traiectorie sinuoasă în faţa căminului T13. L-au oprit şi au constatat că şoferul nu avea permis, având şi o alcoolemie de 1,7‰ în sânge.

Minciună a spus că urma cursurile unei şcoli de şoferi, fapt insuficient însă pentru a avea dreptul să se urce la volan. La acel moment, judecătorii l-au condamnat la 1 an şi 20 de zile de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Ce nu ştiau magistraţii era faptul că Minciună nu se afla la prima faptă de acest gen, doar că celălalt dosar încă nu ajunsese în instanţă. În martie 2017, tânărul a fost din nou trimis în judecată, pentru o faptă din august 2015.

Tot în timpul nopţii, fusese oprit în Probota, în drum spre Trifeşti. Tot fără permis. Conform legii, în caz de recidivă pe durata termenului de supraveghere, suspendarea pedepsei se revocă, iar pedeapsa se execută în regim de detenţie. În acest caz însă, era vorba de o faptă comisă înaintea primei condamnări, doar că ajunsă mai târziu în instanţă. Judecătorii au decis să contopească pedepsele, condamnându-l la 1 an şi 6 luni de închisoare, dar tot cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 4 ani. În iulie 2020, Minciună a fost prins din nou la volan, tot fără permis.

De această dată, Parchetul de pe lângă Judecătorie a cerut arestarea preventivă a recidivistului, iar magistraţii au aprobat propunerea. Contestaţia depusă de acesta a fost respinsă, tânărul rămânând închis. La începutul acestei luni, magistraţii Judecătoriei au decis condamnarea lui Minciună la 3 ani şi 4 luni de închisoare, de data aceasta cu executare. Tânărul a atacat sentinţa, cazul urmând să fie reanalizat de judecătorii Curţii de Apel, la jumătatea lunii mai. 

Comentarii