Soţ şi soţie din Paşcani, prinşi cu un întreg „arsenal” la ei: 35 kg de petarde ilegale din categoriile F2 şi F3, cele mai periculoase

sâmbătă, 17 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Soţ şi soţie din Paşcani, prinşi cu un întreg „arsenal” la ei: 35 kg de petarde ilegale din categoriile F2 şi F3, cele mai periculoase

Doi soţi din Paşcani au fost depistaţi de către poliţişti cu 35 de kilograme de petarde şi artificii. Articolele pirotehnice au fost confiscate. 

„La data de 14 decembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Iaşi, în urma unei acţiuni organizate în cadrul planului “Foc de artificii”, pe raza municipiului Paşcani şi în zonele limtrofe, au identificat două persoane – un bărbat şi o femeie – care deţineau fără drept articole pirotehnice, de categorii diferite. Astfel au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, 35 de kg de articole pirotehnice, din categoriile F2 şi F3 de periculozitate”, au precizat reprezentanţii Poliţiei.

„Pentru evitarea implicării în evenimente negative, recomandăm să cumpăraţi articole pirotehnice doar de la persoane fizice/juridice autorizate, la achiziţionarea de articole pirotehnice să verificaţi eticheta. Acestea trebuie să fie inscripţionate în limba română! Să sesizaţi poliţia când constataţi că sunt vândute ilegal articole pirotehnice! De asemenea, vă readucem în atenţie câteva aspecte legate de obiectele cu conţinut pirotehnic, articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani. Articole pirotehnice de scenă din categoria T1 şi alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani”, au adăugat poliţiştii.

Comentarii