COMUNICAT DE PRESA

UMF Iași, cea mai cosmopolită universitate din Europa de Est?

marți, 24 aprilie 2018, 15:55
2 MIN
 UMF Iași, cea mai cosmopolită universitate din Europa de Est?

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași (UMF Iași) va primi finanțare pentru toate cele șase proiecte depuse în competiția națională FDI (Fondul de Dezvoltare Instituțională) pentru 2018, în valoare de 1.365.000 lei.

Făcând o comparație cu celelalte Universități de Medicină și Farmacie din țară, UMF Iași se situează pe primul loc atât în privința numărului de proiecte aprobate cât și a sumei totale primite pentru finanțarea proiectelor:

Anul trecut, UMF Iași a obținut în competiția FDI 2017 o finanțare de 545.000 lei iar anul acesta, totalul este de 1.365.000 lei.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a fost fondată în 1879, fiind una dintre cele mai vechi instituții de învățământ superior din România. UMF Iași face parte din Grupul celor 12 Universități de Educație și Cercetare Avansată. Cele patru facultăți – Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Farmacie și Facultatea de Bioinginerie Medicală – sunt acreditate de Asociația Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) iar managementul educațional instituțional este certificat de forul european de evaluare European University Association (EUA)- Institutional Evaluation Programme (IEP) și de Consiliul Internațional al Decanilor Facultăților de Medicină de Expresie Franceză (CIDMEF). Dintre cei 11.759 de studenți, masteranzi, doctoranzi și rezidenți ai săi (8.717 studenți, 317 masteranzi, 341 doctoranzi și 2.384 rezidenți), 2.466 provin din 52 de țări altele decât România, ceea ce face Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași cea mai cosmopolită instituție de învățământ superior din estul Europei.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași este singura instituţie de învăţământ medical românesc cotată în topul realizat de Times Higher Education World University Rankings 2017-2018. La indicatorul vizibilitatea academică la nivel internațional, UMF Iași se situează pe primul loc în țară și în primele 500 de universități din lume (locul 428).

Comentarii