Un pui de urs a fost salvat de jandarmi. El a fost dus la un centru de reabilitare (VIDEO)

joi, 19 mai 2022, 12:24
2 MIN
 Un pui de urs a fost salvat de jandarmi. El a fost dus la un centru de reabilitare (VIDEO)

Un pui de urs rătăcit de mama sa a fost salvat de către jandarmii din Bacău. Aceştia au prins animalul, l-au predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Dărmăneşti, iar în cele din urmă ursuleţul a ajuns la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, judeţul Harghita.

Jandarmii au fost solicitaţi să intervină, joi, după ce un pui de urs s-a urcat într-un copac, zona Coada Lacului de lângă oraşul băcăuan Dărmăneşti, iar mai mulţi câini, alertaţi de prezenţa animalului, latră insistent sub pom.

Jandarmii s-au deplasat în scurt timp la locul indicat, iar la sosirea acestora, puiul a coborât din copac, fiind preluat de membrii echipajului. ”Jandarmii i-au dat să bea apă, l-au botezat Norocel, iar după o scurtă acomodare a fost predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Lignum din Dărmăneşti, care l-au predat la Centrul pentru Reabilitarea Urşilor Orfani din Bălan, judeţul Harghita”, transmite, joi, Inspectoratul de Jandarmi Bacău.

"M-a impresionat foarte mult când acest micuţ pui de urs a venit fără teamă către noi şi mă bucur că l-am putut salva”, a declarat plutonierul adjutant Gherasimescu Cristian, subofiţer operativ în cadrul IJJ Bacău. 

Jandarmii transmis public mulţumiri persoanei care a apelat numărul unic de urgenţă 112 făcând astfel posibilă salvarea puiului de urs care nu ar fi supravieţuit în pădure fără mama sa, având în vedere vârsta mică pe care o are. 

De asemenea, Jandarmeria recomandă populaţiei să anunţe prin apel la 112 situaţiile de acest gen, pentru a putea fi luate măsurile necesare astfel încât animalele să nu sufere.

Comentarii