VIDEO: Studenta de la Medicină care s-a răsturnat cu ATV-ul şi şi-a revenit după 23 de zile de comă s-a reîntâlnit cu medicii salvatori

sâmbătă, 26 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 VIDEO: Studenta de la Medicină care s-a răsturnat cu ATV-ul şi şi-a revenit după 23 de zile de comă s-a reîntâlnit cu medicii salvatori

Andreea, fata părintelui Mihai Iordăchescu de la parohia Ezăreni, care şi-a revenit miraculos după 24 de zile de comă, a vrut să mulţumească personalului medical de la Spitalul de Neurochirurgie, unde a fost tratată. Tânăra în vârstă de 21 de ani a suferit în luna februarie 2021 un grav accident la Gura Humorului, unde s-a răsturnat cu ATV-ul.

Aceasta se afla împreună cu o prietenă într-o plimbare cu ATV-ul când, cel mai probabil din cauză că a pierdut controlul acestuia, au intrat într-o râpă. Acolo, vehiculul a căzut peste Andreea, rămânând blocată sub el până la sosirea echipajelor de prim-ajutor. A fost transferată la Iaşi de la spitalul din Suceava, având un traumatism cranio-cerebral sever, contuzie pulmonară foarte severă şi hemoragie alveolară, cu un prognostic rezervat din cauza leziunilor importante.

„Leziunile iniţiale au fost foarte grave şi foarte mulţi nu reuşesc să recupereze deloc. Sunt rare aceste cazuri, am mai avut copii de 10 – 11 ani care au venit cu leziuni foarte grave şi au recuperat foarte bine şi aproape complet. În general tinerii au capacitatea de a se recupera miraculos, iar ea a fost un astfel de caz”, a spus la acel moment dr. Constantin Plugaru, medic specialist ATI, care s-a ocupat de acest caz.

„A fost într-un moment critic”

După o perioadă lungă în care a fost în comă, Andreea şi-a revenit şi a dorit să meargă pe propriile picioare în secţia ATI a spitalului pentru a le mulţumi celor care au salvat-o. „Nu conştientizam nimic. Vreau să vă mulţumesc că aţi luptat pentru că acum sunt în viaţă şi datorită vouă studiez la Medicină şi după ce îmi voi reveni total, am să vin aici să lupt alături de voi”, le-a spus Andreea celor care i-au fost alături în spital.

Medicii care s-au ocupat de cazul său spun că a fost o revenire miraculoasă, prognosticul iniţial fiind unul extrem de rezervat din cauza leziunilor grave suferite. „Andreea este propria ei minune. A venit în spital cu un traumatism cranio-cerebral grav, a stat în comă o lungă perioadă de timp, iar datorită dorinţei ei de a trăi, dorinţa ei de a face facultate şi de a-şi vedea părinţii a rămas în viaţă. A fost într-un moment critic. Efortul a fost mare, în primul rând din partea ei, a fost mare şi din punct de vedere al echipei medicale pentru că au fost implicate toate resursele pentru a-i da cele mai mari şanse de supravieţuire. Iar faptul că astăzi este studentă în anul trei şi şi-a reluat cursurile este cea mai mare mulţumire pe care o poţi avea ca medic atunci când pacientul vine să-ţi mulţumească”, a precizat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

„Eu am vrut să lupt să trăiesc, mi-am dorit să fiu în viaţă”

Andreea spune că acum se simte foarte bine şi că îşi doreşte să continue studiile la Medicină, pentru a se alătura celor care salvează vieţi. „Am venit să le mulţumesc pentru că au luptat pentru mine. Nu am avut vreo şansă de viaţă. Eu am vrut să lupt să trăiesc, mi-am dorit să fiu în viaţă şi după a 23-a zi m-am trezit şi am început să plâng. Dumnezeu mi-a dat zile şi atunci după ce m-am trezit, întregul personal, întreaga echipă medicală s-a mobilizat şi datorită lor acum studiez la Medicină, îmi fac stagii, iar totul e foarte bine”, a mai spus Andreea Iordăchescu. 

Comentarii