De Business

Punem punctul pe știi

Fiul unui cunoscut medic din Iaşi are probleme cu încă o firmă

sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 02:50
2 MIN
 Fiul unui cunoscut medic din Iaşi are probleme cu încă o firmă

Fiul doctorului stomatolog Victor Norocea, Radu (Zăvoi) Norocea (FOTO), este foarte aproape de a intra în faliment cu o altă firmă de taximetrie pe care o deţine din 1995, SC Total Auto Grup ZR SRL. În prezent, Norocea deţine firma împreună cu un anume Lungu Vali Petru în cote egale, iar administratorii judiciari susţin că nu pot identifica nici cauzele şi nici persoanele care au adus societatea în starea de insolvenţă.

Conform unor documente contabile predate adminsitratorilor judiciari la începutul acestei luni, firma a depus ultimul bilanţ la Fisc pentru anul 2013, când a înregistrat o cifră de afaceri de un milioane lei, o pierdere netă de 360.000 lei şi datorii totale de circa 2,2 milioane lei. Totodată, societatea declara în situaţiile financiare anuale, active imobilizate în cuantum de 612.358 lei şi active circulante în cuantum de 10.117 lei. Aceeaşi administratori judiciari notează că firma figurează cu 14 vehicule înmatriculate şi cu 33 vehicule radiate în perioada martie 2007 – august 2014 şi ca utilizator cu o serie de autoturisme, proprietar fiind societăţile de leasing B.C.R. Leasing I.F.N. SA şi R.C.I. Leasing România IFN SA. De asemenea, firma nu are datorii la bugetul local şi nu figurează ca deţinătoare de bunuri imobile în proprietate şi nici ca fost proprietar.

„Având în vedere situaţia enunţată mai sus, administratorul judiciar nu dispune la momentul întocmirii prezentului raport, de suficiente date pentru a determina cauzele care au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei şi nici nu se pot identifica persoanele cărora le-ar fi imputabilă apariţia acestei stări”, au notat adminsitratorii judiciari. Pe 9 februarie va fi întrunită Adunarea Creditorilor pentru a se alege comitetul creditorilor şi preşedintele acestuia şi pentru a se confirma/înlocui adminsitratorul judiciar şi stabili remuneraţia acestuia. Tot în această lună, administratorii judiciari de la cealaltă firmă de taximetrie în insolvenţă a afaceristului, Compania Norocea RVR, au publicat tabelul de creanţe de unde reiese că vor trebui plătite către creditori datorii totale de 20,9 milioane lei.

 

 

 

Comentarii