(FOTO) Furtuna a dărâmat copaci peste maşini şi a smuls bucăţi din mansarde

sâmbătă, 24 iunie 2017, 01:50
2 MIN

Vijelia de ieri la amiază a provocat pagube materiale importante. Zeci de copaci s-au prăbuşit, unii pe maşini, acoperişurile unor clădiri au fost smulse de vânt, reţele de fir contact au fost afectate, tencuieli de pe clădiri istorice au căzut pe părţi pietonale, în timp ce bucăţi din mansarde construite defectuos au avariat balcoane şi faţadele unor blocuri. 

Aproape în orice zonă din oraş au fost semnalate probleme, furtuna traversând oraşul în intervalul 14.00 – 15.30 pe direcţia vest – est. Una dintre cele mai grave probleme a fost în Copou, unde un arbore a căzut pe o maşină şi pe un tramvai, în cădere afectând şi reţeaua de fir contact pe o lungime de minimum 150 metri. Circulaţia tramvaielor a fost întreruptă mai bine de două ore.

Incidentul din Copou a întrerupt temporar şi circulaţia vagoanelor şi în Piaţa Unirii întrucât a fost necesară sistarea alimentării pentru a se putea interveni în zona Casei Armatei. Pe str. Cuza Vodă, bucăţi de tencuială au căzut de pe clădirile istorice, în Tătăraşi s-a prăbuşit o parte din acoperişul Şcolii „Dimitrie Cantemir”, iar arbori căzuţi pe carosabil au îngreunat circulaţia rutieră în zone precum Nicolina, Păcurari, Alexandru cel Bun, Grădinari, Rond Vechi CUG, Podul de Fier sau Toma Cozma. O problemă mai însemnată a fost şi în zona Gării, unde, potrivit martorilor, semafoarele au rămas blocate pe culoarea roşie, iar traficul s-a desfăşurat haotic. Pentru remedierea deficienţelor au intervenit echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ale Servicii Publice şi ale Salubris, precum şi poliţişti şi jandarmi.

 
Tânără rănită în timpul furtunii de o ţeavă
 

În urma furtunii de ieri după-amiază, o tânără în vârstă de 16 ani care făcea parte din echipa organizatorilor Afterhills, a fost transportată la spital după ce a fost lovită de o ţeavă. La faţa locului a fost solicitat să intervină un echipaj medical de urgenţă de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, care i-a acordat îngrijiri medicale, transportând-o ulterior la Spitalul de Neurochirurgie. „Tânăra prezenta traumatism cranio-cerebral minor şi excoriaţii. După acordarea asistenţei medicale la faţa locului, a fost transportată către o clinică de specialitate pentru investigaţii suplimentare. De asemenea, o altă fată a primit îngrijiri medicale pe loc, prezentând excoriaţii la nivelul gambei drepte, care însă nu a necesitat transportul la spital”, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi. (Alex Andrei; Mădălina Olariu) 

Comentarii