De Business

Punem punctul pe știi

Iaşul, pol de atracţie pentru industria IT

joi, 30 iunie 2016, 01:50
2 MIN
 Iaşul, pol de atracţie pentru industria IT

Ministrul Comunicaţiilor crede că în viitorul nu foarte îndepărtat industria IT va cunoaşte în dezvoltare şi mai accentuată în Iaşi.

 

Ministrul Comunicaţiilor crede că Iaşul va juca un rol şi mai important în domeniul IT în viitorul nu foarte îndepărtat. Marius Bostan (FOTO), cel de deţine portofoliul Comunicaţiilor în Executivul condus de premierul Dacian Cioloş, a fost unul dintre invitaţii speciali ai evenimentului „Power L@nch” din cadrul „Business Day 2016”. „Există o efervescenţă la Iaşi şi cred că este o oportunitate mare pentru oraş şi regiune. Iaşul este un oraş cu o şcoală de informatică şi matematică foarte bună. Are toate atuu-rile să se dezvolte într-un pol de atracţie pentru industria IT. Sunt deja companii mari care au plecat de la Iaşi, altele care au venit să opereze în Iaşi şi sunt foarte mulţi oameni deştepţi care lucrează în acest sector. Consider că Iaşul poate fi o destinaţie foarte bună pentru investiţii şi, ca atare, este nevoie să avem cât mai mulţi oameni pregătiţi în acest sector. Aici, la acest aspect, va fi ruperea de ritm între oraşe, iar Iaşul joacă deja şi va juca un rol de lider. Outsourcing-ul a fost prima etapă de dezvoltare a sectorului IT, baza, care are o participare mare în PIB, dar România trebuie să joace un rol în acest domeniu. Pentru o dezvoltare echilibrată şi solidă este necesar însă să susţinem şi dezvoltarea companiilor mai mici, a start-up-urilor, să se creeze astfel un ecosistem solid şi durabil care să reziste oricărui tip de criză, care să creeze şi plus valoare”, a declarat Bostan.

Perspectivele pentru creşterea polului de talente prin atragerea de IT-işti din spaţiul non-UE şi îmbunătăţirea pe termen mediu şi lung a avantajelor fiscale acordate industriei ce produce anual la Iaşi afaceri de peste 200 de milioane de euro au fost doar câteva dintre subiectele dezbătute la „Power L@nch” de ministrul Comunicaţiilor cu zeci de antreprenori şi specialişti din sectorul de dezvoltare software. „Evenimentul s-a bucurat de un real succes, fiind abordate o serie de teme relevante pentru industria de IT&Outsourcing. Digitizarea afacerilor, menţinerea avantajelor fiscale, sprijinul pentru start-up-uri inovatice au fost doar câteva dintre temele dezbătute de cei prezenţi la eveniment”, a precizat Dan Zaharia, senior leasing consultant la Extind Management şi organizatorul evenimentului.  

 

 

Comentarii