Maria Răducanu şi Vizi Imre, în concert caritabil la Iaşi

vineri, 19 aprilie 2013, 01:50
3 MIN
 Maria Răducanu şi Vizi Imre, în concert caritabil la Iaşi

Banii care se vor strânge din vânzarea biletelor vor fi donaţi pentru a susţine serviciile de kinetoterapie şi logopedie de care au nevoie 30 de copii cu dizabilităţi.

Maria Răducanu, una dintre cele mai apreciate prezenţe ale jazz-ului românesc, şi Vizi Imre, finalist la „Vocea României“ în sezonul trecut, vor concerta luna viitoare la Iaşi, pentru a susţine o cauză nobilă. Cei doi sunt invitaţii speciali ai evenimentului caritabil „Dare to Dream“, ce va avea loc pe 23 mai, de la ora 19, la Teatrul „Luceafărul“. Evenimentul este organizat de echipa Philanthropics, formată din 22 de masteranzi ai Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor (FEAA). Banii care se vor strânge din vânzarea biletelor, ce vor putea fi cumpărate cu 30 lei şi 40 lei, vor fi donaţi cu scopul de a susţine serviciile de kintetoterapie şi logopedie de care au nevoie 30 de copii cu dizabilităţi neuro-motorii. „În judeţul Iaşi, accesul copiilor la servicii de recuperare este limitat. Din aproximativ 3000 de copii cu dizabilităţi, doar o treime beneficiază de servicii profesioniste de recuperare. Obiectivul nostru constă în strângerea sumei de 15.000 lei pentru a ajuta 30 de copii cu nevoi speciale să beneficieze de servicii de recuperare: kinetoterapie şi logopedie. Copiii din cadrul Centrului de Recuperare fondat de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany au dizabilităţi neuro-psiho-motorii – paralizii cerebrale, distrofii musculare, retard mintal, tulburări de limbaj – şi provin din familii defavorizate. Suma de bani va asigura toate serviciile necesare şedinţelor de recuperare, dar în acelaşi timp va putea fi folosită pentru achiziţionarea eventualelor dotări necesare, de exemplu a unei benzi de alergat“, motivează membrii echipei Philanthropics. Ieşenii vor putea să vină în sprijinul acestor copii, dar şi să se bucure de un concert excepţional de jazz, fado, blues şi folclor balcanic.

Maria Răducanu este considerată „posesoarea uneia dintre cele mai speciale voci din lume“. Ea combină folclorul românesc cu fado, Rembetika, blues şi improvizaţie, creând o muzică pură care merge direct la suflet. Maria Răducanu a lansat până în prezent 7 albume, două dintre acestea fiind premiate de Uniunea Muzicologilor din România, a avut concerte de succes în SUA, Franţa, Germania sau Marea Britanie şi a colaborat, de-a lungul timpului, cu nume mari din jazz-ul autohton şi mondial. Îndrăgita interpretă a cântat împreună cu Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Vlaicu Golcea, Sorin Romanescu, Sorin Terinte, Maurice de Martin, Jan Roder, Michael Griener sau Marc Ribot.

În concertul de la Iaşi, Maria Răducanu va fi acompaniată, de asemenea, de maeştri ai jazz-ului internaţional: Chris Dahlgren (contrabas) şi Mehdi Aminian (fluiere persane şi sethar).

Vizi Imre va cuceri publicul prin stilul său muzical jucăuş, dar şi prin încărcătura emoţională a interpretării.

Biletele la concert vor putea fi achiziţionate de la începutul lunii mai din puncte special amenajate la FEAA şi în incinta Iulius Mall (etajul 2, în faţa Librăriei Cărtureşti).

Comentarii