Primăria, acuzată că favorizează în campanie, pe banii ieşenilor, aliaţii PSD

vineri, 15 aprilie 2016, 01:54
2 MIN
 Primăria, acuzată că favorizează în campanie, pe banii ieşenilor, aliaţii PSD

Candidatul independent Viorel Blăjuţ acuză municipalitatea că lui i-a refuzat un amplasament pentru cort în centru, acesta fiindu-i apoi oferit candidatului ALDE.

Primăria pare a fi pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Deputatul Viorel Blăjuţ, candidat independent la fotoliul de primar, acuză municipalitatea că aplică reguli diferite diverşilor candidaţi, favorizând aliaţii PSD. „Deşi Primăria mi-a interzis amplasarea unui cort pe bulevardul Independenţei, destinat consultării populaţiei şi strângerii de semnături în vederea depunerii candidaturii la alegerile locale din iunie, pe motiv că legea nu permite aşa ceva, am descoperit că ALDE beneficiază de tratament preferenţial. Un cort electoral, reprezentându-i pe Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin (cei doi co-preşedinţi ai ALDE, n.r.), a fost ridicat chiar în apropierea Statuii Independenţei.

Se pare că, în Iaşi, de ceva vreme, legea nu mai este aceeaşi pentru toţi. Candidatul de paie al ALDE se ascunde în spatele celor doi lideri de la Bucureşti şi îşi face imagine pe spatele acestora. Cum cortul îi înfăţişează pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Daniel Constantin, să înţeleg că acest artificiu ieftin poate permite eludarea legii în municipiul Iaşi? Dacă da, atunci ne aflăm într-un oraş în care trebuie să aducem neapărat lucrurile pe făgaşul normalităţii, cât mai repede posibil. Doar schimbarea mai poate salva Iaşul de abuzurile celor care nu mai respectă nicio lege“, a declarat Blăjuţ. Reprezentanţii municipalităţii nu au putut oferi ieri după-amiază o explicaţie situaţiei prezentate de candidatul independent, menţionând că vor face precizările necesare în cursul zilei de azi.

Comentarii