„Cartierul I.C. Bratianu“ – 80 de vile si patru blocuri in Bucium

Subtitlu

miercuri, 14 noiembrie 2007, 18:17
3 MIN
 „Cartierul I.C. Bratianu“ – 80 de vile si patru blocuri in Bucium

Cartierul va fi finalizat in toamna anului 2009

Noul proiect imobiliar pe care vi-l supunem astazi atentiei este „Cartierul I.C. Bratianu" dezvoltat in zona Bucium. Situat inainte de Hanul „Trei Sarmale", la circa 150 de metri distanta de soseaua principala, complexul rezidential va cuprinde 80 de locuinte tip vila, un ansamblu de patru blocuri, un centru comercial, un hotel de patru stele, o biserica, precum si un teren de tenis.

Investitia apartine companiei Fene Grup SA Iasi, care estimeaza ca, pina in toamna anului 2009, cind este planificata finalizarea proiectului in intregime, va realiza investitii de aproximativ 40 de milioane euro.

„Departe de zgomot si de poluare, dar cu acces direct si facil din Bulevardul Bucium, acest complex rezidential are la baza un concept unitar, menit sa raspunda exigentelor omului modern. Vilele vor fi oferite la cheie, racordate la toate utilitatile urbane – gaz, apa, canalizare, electricitate, cu drumuri interioare amenajate si cu toate amplasamentele sociale necesare intr-un cartier rezidential", ne-a declarat Constanta Pravat, directorul de marketing al Fene Grup.

Dupa cum sustin investitorii, in acest moment cartierul este ocupat in proportie de 75% si se pot face in continuare contractari. Beneficiarii pot alege o casa deja construita sau pot opta pentru un proiect al firmei sau personal, aprobat de arhitectul complexului. Casele deja construite pot fi achizitionate la cheie, durata de finalizare a imobilului fiind cuprinsa intre doua si sase luni de la data semnarii contractului, iar pentru varianta de vila la faza de proiect, durata de executie a casei este de un an de la data semnarii contractului de construire.

Preturile vilelor deja ridicate pornesc de la 238.000 de euro

Potrivit reprezentantilor firmei, casele sint construite in regim de inaltime demisol plus parter si mansarda, pe parcele de aproximativ 500 de metri patrati. Suprafata construita a imobilelor ridicate si disponibile pentru contractare este de 265 metri patrati.

„Solutia functionala si volumetrica a vilelor din complexul Bratianu s-a materializat in constructii adaptate unui teren in panta. In general, parterul adaposteste functiunile de zi ale casei, respectiv livingul care beneficiaza de deschidere catre terasa. Bucataria si locul de servit masa sint entitati strict delimitate, dar nu izolate optic una de cealalta, prin intermediul unei usi de acces. Zona de noapte a casei este compusa din 2-3 dormitoare, 1-2 bai, dressinguri necesare rezolvarii problemei depozitarii in afara spatiului intim si holul prin care se face accesul in camere. La demisol s-a optat pentru beci, hol, camere ce pot servi ca sala de fitness, crama sau orice alta functiune dorita de client", a descris Constanta Pravat.

Dupa cum au specificat reprezentantii companiei, preturile constructiilor deja ridicate, contractate la cheie, pornesc de la 238.000 euro inclusiv TVA, tarif ce cuprinde atit costul locuintei, al proiectului, cit si terenul aferent.

Finisajele interioare cuprind gresie in bai, bucatarie si holuri, iar camerele sint prevazute cu pardoseli din parchet lamelar, in timp ce peretii sint vopsiti cu var lavabil in culori deschise. Pentru finisajele exterioare dezvoltatorul a optat pentru tencuieli decorative cu aspect calciu, in nuante pastel deschis. Timplaria folosita este din PVC alb sau din lemn triplustratifcat cu geam termopan. Pentru incalzire sint instalate centrale termice individuale.

Cele patru blocuri vor avea cite 6 etaje

In vara anului viitor, in partea inferioara a complexului rezidential „I.C. Bratianu", pe o zona separata, dezvoltatorul va incepe lucrarile de constructie a unui ansamblu de patru blocuri.

Fiecare dintre acestea va avea cite sase etaje, doua demisoluri cu parcari, iar parterul va fi destinat activitatilor de servicii. Pe fiecare etaj vor fi dispuse apartamente cu doua si trei camere, cu suprafete construite ce variaza intre 76-107 metri patrati.

„Compartimentarea este realizata astfel incit sa satisfaca orice cerinte, cu unul sau doua dormitoare, living, dining, bucatarie, hol, baie, terasa si balcon. Fiecare bloc va dispune de 36 de locuri de parcare, situate pe cele doua niveluri ale demisolului, la care se vor adauga zonele de parcare exterioara. Constructiile vor fi prevazute cu centrala termica de bloc, iar accesul pe verticala al locatarilor se va putea face cu ajutorul unui lift", a mentionat Constanta Pravat. Contractarea apartamentelor va putea insa incepe in toamna anului urmator.

Comentarii