Farmecul Atemporal al Parchetului Laminat Rezistent la Apă: O Alegere Practică și Elegantă!

joi, 09 mai 2024, 02:01
3 MIN
 Farmecul Atemporal al Parchetului Laminat Rezistent la Apă: O Alegere Practică și Elegantă!

Indiferent de tipul de montaj, parchetul laminat este o pardoseală elegantă pentru sufragerie, dormitoare, bucătării, holuri, etc. Pentru a alege un parchet laminat de calitate, trebuie să ții cont de clasa de utilizare, rezistența la umiditate, culoare și stil atunci când faci selecția într-un magazin. Cel mai popular parchet în ziua de azi este cel multistrat, iar cea mai populară metodă de montaj pentru parchet laminat este tehnica de instalare flotantă.  

Dacă prețuiești calitatea și acorzi atenție proprietăților excelente de izolare, ar trebui să vezi gama de modele elegante și rezistente la apă, încălzire în pardoseală și zgârieturi, ce include și variante de parchet laminat Aquastop. Datorită tehnologiei inovatoare Aquastop, stratul de bază al parchetului este hidrofug și protejează laminatul de deteriorare din cauza umezelii. Un astfel de parchet are proprietăți bune de izolare, are o suprafață care oferă izolare termică, izolare la zgomot de impact, îmbunătățește climatul interior din locuință.

Farmecul parchetului laminat rezistent la apă

Acest tip de parchet este deja foarte cunoscut pentru rezistența sa la uzură, apă, umiditate, zgârieturi. Poate fi utilizat în băi, bucătării, zone cu umiditate ridicată, dar și în dormitoare, sufragerie, camera copiilor.

Acest parchet este o alegere practică și elegantă, este o pardoseală laminată cu rezistență la apă foarte bună, datorită modului cum a fost fabricată. O poți găsi sub denumirea de parchet laminat Aquastop în magazinele online. Ea oferă versalitate, fiabilitate în încăperi în care apar schimbări de temperatură și condens în mod frecvent. Poate fi instalată în băi, bucătării, dar și în boxe, subsoluri. Este rezistentă la impact, poate abosorbi și zgomotul, ceea ce nu se poate spune despre alte tipuri de pardoseli.

Există și variante de parchet laminat care rezistă la utilizarea intensivă în zonele cu trafic intens, în case, restaurante, centre comerciale. Un astfel de parchet are protecție sporită împotriva umidității, murdăriei și influențelor mecanice. Este un laminat de calitate înaltă, cu o textură specială a stratului de acoperire, cu un aspect expresiv, elegant, atractiv. Suprafața sa poate fi anti-alunecare, deci va fi sigură în condiții de umiditate ridicată.

Un parchet laminat rezistent la apă aduce cu sine și o serie de avantaje, precum:

  • Poate fi găsit într-o gamă variată de texturi, culori, finisaje, el se alege în funcție de estetica proiectului de design interior sau de stilul casei
  • Poate imita aspectul și textura lemnului natural
  • Va împiedica apa să pătrundă în pardoselă, indiferent cât timp a trecut
  • Poate fi amplasat și în subsoluri, unde se dorește o pardoseală elegantă și rezistentă la umiditate
  • Are un aspect atractiv și poate fi curățat cu ușurință cu un mop umed sau cu soluții speciale pentru parchet
  • Este potrivit pentru case, vile, apartamente, cafenele, hoteluri, restaurante, spații comerciale
  • Ajută la izolarea termică mai ales dacă se alege tipul corect de suport ce va oferi o izolație acustică și mai bună
  • Este durabil în timp și recomandat chiar și pentru familiile active, care au animale de companie
  • Este ușor și rapid de instalat, la fel ca în cazul unui parchet laminat standard, sau obișnuit
  • Este o alternativă ieftină pentru pardoseli, are un preț destul de convenabil.

Alte sfaturi privind alegerea tipului de parchet laminat:

  • Pentru dormitor ar trebui ales un parchet laminat de clasă mai mare
  • Lungimea plăcilor de parchet se alege în funcție de zona de acoperire
  • Culorile mai deschise sunt în trend și oferă avantajul că măresc spațiul în care va fi instalat parchetul
  • Culorile închise pot contrasta cu nuanțele închise ale mobilierului din cameră
  • Dacă se alege un parchet elegant, cu finisare superioară, acesta va imita foarte bine parchetul din lemn masiv.

Parchetul laminat rezistent la apă este foarte popular în ziua de azi, aduce o notă de lux în designul de interior al oricărei locuințe sau spațiu comercial. În plus, cu o astfel de pardoseală, proprietarul locuinței nu-și va face griji cu privire la impactul umidității asupra podelei.

Comentarii