„Vedetele“ tirgului: cada moale, dusul colorat si obiectele aurite

Subtitlu

miercuri, 28 noiembrie 2007, 19:53
3 MIN
 „Vedetele“ tirgului: cada moale, dusul colorat si obiectele aurite

Iasul este, asa dupa cum afirma in unul dintre materialele trecute managerul unei firme ce comercializeaza obiecte de mobilier exotic, un oras pedepsit. Aici este foarte greu sa gasesti obiectele de mobilier pe care ti le doresti iar atunci cind se intimpla sa cumperi setul pentru camera de zi nu mai gasesti unul asortat pentru dormitor sau vice-versa.

Timp de trei zile, 90 de firme din toata tara au oferit iesenilor o paleta larga de produse pentru casa, de la diferite tipuri de tapet, pina la mobilier exotic, cascade pentru gradini, obiecte de decoratiuni interioare din diferite colturi ale lumii, mobilier din poliuretan etc.

Vedetele editei de anul acesta, care a diferit aproape complet de celelalte, au fost prima cada din lume moale, expusa pentru a doua oara la un tirg din Romania, dusul de cromoterapie si obiectele placate cu aur de 24 de karate.

„Vedetele" tirgului

Unul dintre ele este prima cada moale din lume. „Este un produs in premiera mondiala. Are la baza spuma poliuretanica, ce este acoperita cu un acril lichid. In contact cu apa fierbinte cada ia forma corpului", spune reprezentanta firmei ce comercializeaza acest produs. Cada este cu adevarat diferita de toate celelalte. Nu este rece si neprimitoare.

Firma nu reusise sa vinda, in cea de-a doua zi de tirg, nici un produs, insa motivul este tocmai faptul ca obiectul este foarte nou pe piata romaneasca nu faptul ca pretul acesteia este de peste 5000 de euro.

Alaturi de cada, expozantii au amplasat si primul dus pentru cromoterapie – terapie prin culoare. Datorita jocului de lumini amplasate pe suprafata dusului, apa poate primi culoarea pe care o doreste proprietarul.

Un alt stand care a atras privirile vizitatorilor a fost cel al firmei iesene „Goldess" care ofera servicii de placare cu aur de 14, 18 si 24 de karate. „Un centimetru patrat de aur de 24 de karate costa un euro iar cei care cumpara un produs ce are peste 1000 de centimetri patrati il iau doar cu 50 de eurocenti", detaliaza reprezentantul firmei „Goldess".

Aici aproape orice poate fi placat cu aur, de la telefoane mobile, ceasuri, pistoale, capace pentru roti pina la baterii si chiuvete. O chiuveta costa 1450 de euro, fara TVA, insa cu siguranta proprietarul va cuceri orice invitat.

Obiecte deosebite

Alaturi de aceste produse, la Tirg au mai fost expuse manusi si scaune pentru masaj, mobilier din bambus, rattan sau tec, obiecte decorative chinezesti, africane, mobilier din fier forjat sau din piele. Un alt stand care a sarit in ochi prin produsele deosebite era cel al firmei Swisana, care comercializeaza obiecte din lina naturala 100%.

„Sint din lina naturala 100%. Avem produse din lina de berbec si miel australian, lama, kasmir. Acestea confera un aer proaspat, sint produse termostatice. Se intretin usor. In plus sint de maxima calitate. Ele sint doar cusute in Romania insa lina este din Australia, ata din Anglia, etichetele din Germania", subliniaza Ferenczi Jozsef, reprezentantul teritorial al firmei.

Preturile produselor, printre care se numarau atit garnituri de pat cit si halate de baie sau papuci de casa, variau intre 646 si 2180 de lei. La citeva standuri departare de acesta, vizitatorul s-a putut lasa furat de auzul apei ce curgea lin prin cascadele expuse.

Preturile erau fixate cam pentru orice buzunar insa variau si in functie de dimensiune: de la 360 de lei la 3600 de lei. Standul cu cele mai „extraterestre" obiecte, dar poate si cele mai interesante, a fost cel al firmei „Est Poliuretan", companie italiana care realizeaza obiecte de mobilier din poliuretan. Un dulapior de baie cu o forma ciudata dar extrem de interesanta costa 132 de euro.

Diferente fata de anii trecuti

In cadrul editiei de anul acesta, organizatorii, firma Abplus Events, au inclus si citeva manifestari culturale dar si un concurs de design industrial pentru tinerii talentati.

Pe parcursul tirgului, iesenii au putut vizita si trei expozitii: una de pictura a lui Felix Aftene, Liviu Suhar si Constantin Tofan, una de ceasuri vechi si alta de icoane pe sticla si lemn.

Comentarii