Totul despre tavanele false

miercuri, 22 noiembrie 2006, 18:51
3 MIN
 Totul despre tavanele false

Sosirea sezonului rece poate provoca adevarate dureri de cap atunci cind vine vorba despre modalitatile optime de incalzire a apartamentelor. Peretii si tavanele false din rigips captusite cu vata minerala sau cele din polistiren expandat peste care se aplica un strat de mortar special, in mai multe rinduri, reduc pierderea de caldura cu pina la 10%. Amenajarea apartamentelor in asemenea maniera este o investitie care se „simte“ in timp, acest tip de termoizolatie avind o durata de viata foarte mare.

Tavanul fals ca element decorativ

Scopul amenjarii unui tavan fals intr-un apartament de bloc, daca nu este amplasat la ultimul etaj, este mai mult decorativ. Motivele care pot sta la baza amplasarii unui tavan fals pot fi legate nu numai de incercarea de a conferi spatiului a alta dimensiune dar si de a acoperi zone mai putin elegante. Materialele de constructie utilizate pentru acest tip de amenajare sint rigips-ul simplu sau  casetele de rigips.

„Amindoua sint de buna calitate. Insa, tavanele casetate se recomanda doar pentru spatiile destinate birourilor sau celor comerciale“, a spus Romica Ursu, adminstrator al unei firme care se ocupa de amenajari interioare si exterioare.

Daca ne-am plictisit de formele clasice ale tavanului putem comanda unul care sa iasa din tipare prin liniile deosebite. Pentru a realiza astfel de creatii specialistii folosesc scafe. Datorita faptului ca tavanele false cu forme deosebite necesita mult mai multa munca, pretul acestora este putin mai ridicat.  

Tavane false pentru camera copiilor

Camera copiilor este una dintre incaperile care poate beneficia de creatii deosebite la nivelul designului tavanului fals. Daca cei mai mici membri ai familiei doresc sa aiba desupra capului un avion colorat, luminat cu sporturi, parintii pot oricind comanda un astfel de pordus la una dintre firmele iesene care se ocupa cu amenajari de acest gen. 

„Aceste modele de tavane false se taxeaza in functie de timpul consumat pentru realizarea lor. In medie, creionarea unui avion necesita in jur de 5-6 ore“, a explicat Romica Ursu. Manopera pentru o astfel de creatie costa in jur de 800.000 si 1.000.000 lei, la care se adauga materialele de constructii, a caror pret variaza intre 500.000-600.000 lei.

In consecinta, pentru a satisface dorinta copilului dar si pentru a oferi spatiului in care acesta isi petrece o buna bucata de timp o alta „aroma“, trebuie sa scoatem din buzunare in jur de 2.500.000 lei. „Acest tip de amenajari, desi este la moda in afara granitelor, nu este foarte cautat si la noi. Iesenii prefera tavanele simple si pentru ca ii sperie pretul unei constructii de acest tip. Doar perosoanele care au vizitat si alte tari sint mult mai deschise“, a povestit Romica Ursu.

Tavane false pentru dormitoare

Persoanele care doresc sa isi transforme dormitorul intr-un spatiu deosebit, care sa iasa in evidenta nu numai prin mobilierul ales dar si prin designul camerei, pot aplica un tavan fals de diferite forme. Inimioarele rosii cu spoturi sint destul de des intilnite.

Nici formele florale nu sint mai putin indragite. Insa, asa cum explica si Romica Ursu, acest tip de amenajari include forme curbe care necesita mai mult timp de lucru si mai multi bani. Trebuie sa tinem cont si de dimensiunile camerei atunci cind hotarim sa facem o astfel de schimbare. Tavanele false in linii deosebite au efect mult mai profund in camerele cu dimensiuni mari.

Comentarii