Abia se mai vede barajul

miercuri, 14 aprilie 2004, 23:00
2 MIN
 Abia se mai vede barajul

Favorita certa a fost ieri Politehnica in confruntarea cu Universitatea Craiova si acest lucru s-a materializat printr-o victorie consistenta care inseamna doua recorduri in meciurile din grupa valorica B: cele mai multe goluri marcate de o echipa si cea mai mare diferenta de scor. In fata unei formatii care mai trage sperante sa scape de retrogradarea directa, gazdele au zburdat mai ales in repriza secunda, cind au facut din contraatac o arma letala. Dediu a fost din nou cel mai bun realizator dupa ce a profitat de fiecare culoar din apararea oltenilor, Pralea a prins bine in partea a doua si si-a trimis echipa pe contraatac, in vreme ce surpriza placuta a venit din partea lui Marian Gradinaru, un adevarat jolly-joker, care a marcat de pe toate posturile, a facut bine faza defensiva si a confirmat astfel evolutia ascendenta din aceasta primavara. Fara Crainiceanu (pe care antrenorul Badulescu l-a lasat in tribuna nemultumit de modul cum s-a pregatit in ultima vreme), gazdele au inceput relativ prudent si s-a desprins mai greu de adversar. Dediu si Elisei si-au impartit primele patru reusite, Spiridon a prins citeva mingi si diferenta a inceput sa creasca dupa ce Dimofte si-a rascumparat citeva erori din defensiva cu doua goluri marcate in inferioritate. Folosit mai mult in defensiva Gradinaru a profitat de citeva contraatacuri insa la pauza gazdele pleaca numai cu sase goluri avans atita vreme cit Elisei tinteste portarul advers in doua situatii favorabile. La reluare interii isi fac din nou datoria si scorul ia proportii. Roua fructifica singura minge de care a beneficiat, Spiridon il simte pe Pralea mai inspirat si mai norocos, Dediu marcheaza si din aruncari de la 9m si nimic nu se mai poate intimpla atita vreme cit gazdele isi arata superioritatea chiar si atunci cind au doua jucatori mai putin pe teren. „Poate ca plusul de experienta si faptul ca oaspetii au cedat la un moment dat au facut diferenta.” – spunea la final Cornel Badulescu, antrenorul echipei care a terminat en-fanfare si a facut scor pe mina contraatacurilor purtate cu succes de Massari si Damian si a unei aeriene finalizate de Elisei.
Pentru Politehnica au evoluat: Spiridon – Elisei (5 goluri), Gradinaru (6), Ciocoiu (3, 2 din 7m), Roua (1), Dimofte (6), Adam (3), apoi Dediu (12, 3 din 7m), Pralea, Velicu, Massari (4), Damian (2) si Moraru (1).
Intr-o alta partida disputata ieri in grupa B, Poli-Izometal Timisoara a invins la Pitesti pe Universitatea cu scorul de 25-22, rezultat care mareste considerabil sansele iesenilor de a evita barajul de mentinere in primul esalon. Cu trei etape inainte de final si cu doua puncte mai mult in clasament Politehnica mai are nevoie de o singura victorie in partida directa cu Universitatea Pitesti, programata la Iasi pe 26 mai. (Lucian MINUT)

Comentarii