Avem dreptul sa speram?

sâmbătă, 31 ianuarie 2004, 00:00
2 MIN
 Avem dreptul sa speram?

Anul 2004 le-a adus voleibalistelor de la Penicilina un nou antrenor si un debut entuziasmant in cea de-a doua parte a campionatului Diviziei A, cea in care se va decide echipa campioana si participantele in cupele europene. Impulsionate de venirea pe banca tehnica a experimentatului Felix Vararu, jucatoarele iesence s-au ambitionat sa demonstreze ca sint departe de a-si fi spus ultimul cuvint in actualul sezon si au facut un meci foarte reusit pe teren propriu, in fata celor de la Gaz Tirgu Mures. Victoria cu 3-0 de acum doua saptamini a fost nu doar o binemeritata revansa a Cristinei Androhovici si colegelor sale in fata muresencelor, care le invinsesera de doua ori in toamna, ci si un binemeritat balon de oxigen pentru echipa noastra, inaintea dificilelor meciuri care urmeaza.
Primul dintre ele ar fi trebuit sa se joace simbata trecuta, la Iasi, in compania Stiintei Bacau, dar a fost aminat din cauza vremii nefavorabile, care a impiedicat sosirea echipei oaspete. Dupa o saptamina de pauza fortata, iesencele vor juca astazi in Bucuresti, in compania puternicei echipe Dinamo. Datorita ineditului sistem de organizare al campionatului Diviziei A, cu voleibalistele dinamoviste ne vom intilni pentru prima oara in acest sezon si din acest motiv e greu de anticipat o favorita certa a acestei intilniri. Chiar daca Dinamo nu mai are toate jucatoarele valoroase si experimentate de acum 4-5 ani, cind se batea cu argumente serioase pentru titlu, e sigur ca formatia din Soseaua Stefan cel Mare a ramas una redutabila, care va intra in teren decisa sa ia ambele puncte puse in joc.
Pentru Penicilina, jocul de astazi reprezinta un moment extrem de important: el va arata daca prestatia foarte buna impotriva Gazului Tirgu Mures a fost una accidentala (poate favorizata si de replica modesta a adversarelor), sau intr-adevar a reprezentat punctul de plecare a unei evolutii ascendente pentru echipa noastra. E de la sine inteles ca nimeni – si cu atit mai putin antrenorul Vararu – nu vrea sa se imbete cu apa si sa proclame dupa un prim succes ca Penicilina a revenit la perioada sa de glorie. Daca, insa, meciul de astazi, cu un adversar indubitabil mai valoros decit cel de acum doua saptamini, va aduce un nou succes formatiei iesene, e clar ca ceva s-a schimbat in bine si ca avem dreptul sa speram si sa visam la mai mult. Celelalte meciuri ale etapei de astazi sint: Stiinta Bacau – Gaz Tg. Mures; Unic Piatra Neamt – Rapid Bucuresti; CSU Metal Galati – Poli Timisoara. (Ion TEODOR)

Comentarii