Ce vraji au mai facut voleibalistele

joi, 18 martie 2004, 00:00
3 MIN
 Ce vraji au mai facut voleibalistele

Penicilina: Formagiu, Burcea, Purice, Androhovici, Oprea, T. Popa. Au mai jucat: Bordeanu, D. Marian, Melinte, Simion.
Unic: Mutascu, Capatina, Nedelcu, Marianovic, Ionescu, Borki. Au mai jucat Constantinescu, Butuc.
Puncte din serviciu: 1-3. Servicii gresite: 3-8.
De mult n-a mai trait Sala Polivalenta din Iasi o atmosfera atit de entuziasmanta ca cea de aseara, de la finalul meciului dintre Penicilina si Unic Piatra Neamt, cistigat de iesence dupa o disputa dramatica. Peste o mie de spectatori fericiti au aplaudat minute in sir in picioare echipa gazda, care, la numai 48 de ore dupa succesul de poveste impotriva Rapidului, a reusit o victorie in care foarte putini ar fi crezut. O victorie importanta nu doar pentru faptul ca le scuteste pe jucatoarele noastre de emotii inaintea finalului de campionat, ci si pentru ca este o victorie in fata campioanei en-titre. La cite sporturi de echipa au iesenii aceasta satisfactie?
Totul a fost cu atit mai frumos cu cit, la 2-0 pentru oaspete, era greu de crezut ca Tatiana Popa si colegele sale vor mai avea forta sa revina si sa ingenuncheze o trupa cu experienta celei nemtene. Cu toate acestea, iesencele au facut o noua „vraja”, ca si in meciul de luni si – jucind aproape perfect in ultimele trei seturi – au cistigat cu 3-2! e greu sa remarci pe cineva dupa un asemenea meci, dar nu putem sa trecem cu vederea peste evolutia formidabila in atac a Cristinei Androhovici si Mihaelei Formagiu, peste blocajurile incredibile reusite de Tatiana Popa si Oprea in momentele cheie ale jocului, peste serviciile si pasele irezistibile ale coordonatoarei Burcea si mai ales peste jocul formidabil al tinerei Purice, adevarata si marea revelatie a acestui meci.
Primul set a fost extrem de echilibrat, iar Penicilina a avut sansa de a si-l adjudeca in momentul in care a condus cu 24-22, dar a urmat o serie de sase mingi jucate foarte bine de Unic si nemtencele s-au impus la limita, amintindu-ne totusi ca jucam impotriva campioanei. Al doilea set a marcat o cadere psihica a echipei noastre, care a gresit multe mingi usoare si a permis oaspetelor sa adune facil punct dupa punct. Nimeni nu mai credea in minuni, dar Penicilina a demonstrat ca zicala cu „speranta care moare ultima” isi are simburele ei de adevar. Impulsionate de pe margine de antrenorul Felix Vararu, iesencele au intrat in teren cu alt tonus si au condus in permanenta in setul al treilea, pe care l-au cistigat in 21 de minute. Abia atunci si-au dat seama cei de la Unic ca meciul inca nu e jucat. Setul al patrulea a fost taios, deoarece tensiunea a inceput sa se adune asupra terenului aproape perceptibil. Unic a condus cu 12-9 si 16-13, dar iesencele (impresionante mai ales la blocaj si recuperare) au gasit mereu forta de a reveni si a se desprinde la 21-17. Pe final de set nervii oaspetelor au cedat, arbitrul a fost nevoit sa acorde doua cartonase galbene la protestele repetate ale acestora, dar Penicilina si-a vazut de treaba, a jucat cu mult calm si a scris 2-2 pe tabela. Sala era deja un vulcan!
Nici in tie-break n-am avut clipe usoare. Nemtencele au condus cu 7-4, fetele noastre au revenit, a fost 8-8, 9-9 si 10-10, dupa care a inceput recitalul Mihaelei Formagiu. Beneficiind de serviciile senzationale ale lui Androhovici si de recuperarile liniei a doua, Mihaela a puncat necrutator de trei ori la rind, ducind scorul al 13-10. Au mai facut si oaspetele un punct, dar numai atit, pentru ca Penicilina era de neoprit de acum! 15-11, 3-2 la seturi si o singura concluzie: la Iasi avem din nou o echipa de volei adevarata. (Ion TEODOR)

Comentarii