Dragu’ Mosului

Subtitlu

vineri, 28 decembrie 2007, 13:24
2 MIN
 Dragu’ Mosului

Au trecut citeva luni de cind ma tot uit la fotbal, insa tot nu inteleg nimic! Ca sa pricep ce se intimpla, am dat sfoara in tara ca sint in cautare de reni care sa-mi duca sania pe drumul cel bun. Si s-a facut o coada la usa mea, de am facut si liste de asteptare! I-am ales cum m-am priceput si am inceput sa-i ordonez. In fata i-am bagat pe cei mai mici, dar cu gura mare. In spate i-am pastrat pe ai batrini. Iar linga mine il tin pe cel mai intelept. Il strig Vasile. Pe toti i-am hranit, i-am pieptanat si am pornit la drum.

Cum planul era sa am grija de familia ta, am fost grijuliu si am incercat sa te fac sa stai cit mai mult aproape de cei dragi. Mai intii, i-am scos la inaintare pe aia micii. Apoi, te-am criticat eu. Vazind ca nu merge, ti-am dat o mina de ajutor, facindu-i "mirtoage" pe jucatori, inaintea unui meci important. Da’ tu, capos, nu te-ai lasat! Atunci am luat-o de la capat, ba cu aia micii, ba cu declaratii mestesugite, mai ales ca m-am lamurit ca nu ai valoare dupa ce ai refuzat jucatorii de top pe care ti i-am adus de prin liga a patra engleza!

Acu’, daca tot te-a prins paltonul la Poli, ma gindesc sa apar pe hornul "viloiului’ tau, sa-ti aduc alte cadouri, sa-ti tihneasca sarbatorile. Da’ sper sa incap, ca am auzit ca "viloiul" e cit un sfert din casa mea. Ma gindeam sa-ti pun sub brad o selectie a vorbelor mele de duh, un CD cu colinde pe mai multe voci din partea corului renilor, o caruta cu care sa faceti deplasarile in retur, ca si asa v-ati obisnuit sa stati in autocar cu caciulile pe frunte, si o anexa la contract in care sa fii obligat sa-l bagi titular pe Manga, sa nu mai consum impulsuri pe telefonul lui Boca!

Cu drag, "Mos Craciun"

Comentarii