De Business

Punem punctul pe știi

Grupul Preh va produce la Iaşi componente electronice pentru interiorul maşinilor

marți, 14 martie 2017, 02:50
3 MIN
 Grupul Preh va produce la Iaşi componente electronice pentru interiorul maşinilor

Compania germană a închiriat recent un etaj din clădirea de birouri deţinută de omul de afaceri Marius Şandru.

Furnizorul pentru industria constructoare de autovehicule Preh îşi extinde activităţile în România. Compania germană şi-a propus să dezvolte în Iaşi componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor. Ca atare, Preh a închiriat un etaj, în suprafaţă de 600 de metri pătraţi, în clădirea de birouri deţinută în municipiul Iaşi de omul de afaceri Marius Şandru pe Şoseaua Naţională nr. 31. Din anul 2009, grupul de firme produce şi dezvoltă la Braşov comutatoare pentru volane multifuncţionale, precum şi sisteme de control a climatizării pentru renumiţi producători de autovehicule, au precizat în comunicat oficialii companiei.

„Noua locaţie de dezvoltare a produselor din Iaşi va începe să funcţioneze din aprilie 2017. În momentul de faţă s-a renovat şi se adaptează la cerinţele noului chiriaş un etaj de circa 600 de metri pătraţi în clădirea de birouri situată pe Şoseaua Naţională nr. 31. Preh produce la Braşov de 8 ani, cu peste 1.000 de angajaţi, componente auto de înaltă clasă. Este cea mai mare fabrică a Grupului Preh din afara Germaniei. Aici sunt fabricate, printre altele, sistemele inovatoare de comutare «Touch Control Button» pentru volanul Clasei E de la Mercedes-Benz. De asemenea, compania şi-a câştigat renumele ca furnizor pentru BMW cu iDrive Controller, dar şi ca producător de unităţi de comandă pentru managementul bateriilor în autovehiculele electrice de viitor BMW i3 şi i8”, se specifică într-un document semnat de Mihaela Forgaciu, directorul general Preh România. Printre clienţii firmei Preh se numără mulţi alţi producători de autovehicule de renume internaţional, precum VW, Audi şi Porsche. Potrivit datelor comunicate de conducerea companiei, în Braşov, în departamentul de dezvoltare Preh, lucrează aproximativ 50 de angajaţi, iar în noul birou de la Iaşi numărul inginerilor de dezvoltare va creşte în paralel cu locaţia din Braşov până la aproximativ 60 de persoane. La Iaşi vor lucra 40 de ingineri în departamentul de dezvoltare software, zece în domeniul testării de software, iar alţi zece specialişti vor asigura dezvoltarea de produse hardware. 

Alegerea de către Preh a oraşului Iaşi pentru extinderea operaţiunilor de cercetare-dezvoltare a fost intermediată de către compania Extind. „Au contat toţi factorii de tip stake-holder în această decizie: polul local de talente pe zona de automotive, mediul universitar deschis, autorităţile locale care sprijină investiţiile ce poziţionează Iaşul ca oraş verde, o clădire modernă de birouri”, a declarat Dan Zaharia, senior consultant Extind. 

„Paralel cu extinderea Centrului nostru de Dezvoltare din Germania, ne-am decis pentru Iaşi ca locaţie nouă pentru dezvoltări inovative în România. În acest oraş universitar avem posibilitatea să găsim specialişti foarte bine calificaţi în domenii de activitate complexe şi exigente. Ne bucurăm de o colaborare strânsă cu Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» şi cu Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iaşi. Intenţionăm ca din locaţia de la Iaşi să contribuim la dezvoltarea viitorului automobilului”, a declarat în document Jochen Ehrenberg, directorul Departamentului pentru Dezvoltarea Produselor şi Producţiei în grupul Preh. Grupul Preh, furnizor global pentru industria constructoare de autovehicule şi specialist în domeniul automatizărilor, are în jur de 7.000 de angajaţi la nivel mondial şi o cifră de afaceri care depăşeşte un miliard de euro. Compania Preh a fost fondată în anul 1919 în Bad Neustadt a. d. Saale şi face parte din Grupul Joyson începând cu anul 2011. Printre competenţele de dezvoltare şi producţie ale grupului Preh se numără în special sistemele HMI (Human-Machine Interface) pentru autoturisme şi vehicule utilitare, soluţiile pentru infotainment şi conectivitate, unităţile de control a mobilităţii electrice, precum şi linii specializate de montaj şi automatizare, se specifică în documentul citat anterior. 

Comentarii