ŞOC! Cuţitul ucigaș a fost cumpărat de Sabin cu 10 zile înainte să moară

luni, 12 decembrie 2016, 11:17
4 MIN
 ŞOC! Cuţitul ucigaș a fost cumpărat de Sabin cu 10 zile înainte să moară

Uciderea adolescentului Sabin Șerban rămâne învăluită în mister. Încă nu s-au găsit firul pentru aflarea făptașului, nici circumstanțele sau cauzele nu sunt cunoscute. Iată ce știm și ce s-a făcut până acum!

COMUNICATUL OFICIAL AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL IAȘI:

"Luând în considerare interesul ridicat manifestat de mass-media în legătură cu cercetările desfăşurate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs moartea tânărului Sabin Şerban;

Din nevoia de a asigura informarea corectă a opiniei publice şi pentru a elimina speculaţiile de presă;

Ţinând cont de restricţiile impuse de cadrul legal cu privire la activitatea de comunicare publică din partea organelor judiciare, în condiţiile în care urmărirea penală se desfăşoară in rem;

Conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi apreciază că sunt necesare următoarele precizări:

În data de 11.11.2016 a fost deschis un dosar penal menit să elucideze circumstanţele în care s-a produs decesul numitului Sabin Şerban, în vârstă de 18 ani, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi.

În ziua de 11.11.2016, în jurul orei 17:40, victima a fost găsită decedată în propria locuinţă de către tatăl acesteia, care a alertat autorităţile. Cercetarea la faţa locului s-a desfăşurat de către specialiştii criminalişti sub conducerea procurorului, iar în aceste împrejurări au fost ridicate un număr impresionant de urme biologice, precum şi alte mijloace materiale de probă.

Au fost dispuse 4 expertize bio-criminalistice pentru identificarea profilului ADN, precum şi mai multe percheziţii în sistem informatic cu privire la 9 dispozitive de stocare a datelor informatice, însă rapoartele ştiinţifice încă nu au putut fi finalizate din cauza volumului foarte mare al datelor necesar a fi procesate.

O atenţie aparte a fost acordată şi comunicaţiilor purtate de victimă.

Au fost ridicate înregistrări video de la camere de supraveghere amplasate în zonele de interes şi au fost audiate toate persoanele aflate în anturajul lărgit al victimei, precum şi alţi martori, fapt ce a permis refacerea în detaliu a traseului parcurs de victimă în intervalul critic.

Au fost identificate şi intervievate aproape 400 de persoane.

A fost stabilită provenienţa celor două obiecte tăietor-înţepătoare găsite în locuinţă – un cuţit tip fluture (cu privire la care s-a stabilit că a fost dobândit de victimă cu 2 ani în urmă) şi cuţitul extras din corpul victimei (bun achiziţionat de victimă dintr-un magazin specializat din Iaşi la data de 01.10.2016).

A fost finalizat raportul de necropsie prin care s-a stabilit că moartea a fost violentă şi s-a datorat leziunilor produse de cuţitul găsit în corpul victimei, iar analizele toxicologice au infirmat prezenţa unor substanţe precum alcoolul etilic, droguri sau medicamente.

În cauză au fost construite mai multe versiuni de anchetă, iar cea mai solidă ipoteză de lucru care este conturată în acest moment al cercetărilor aşteaptă să fie validată de coroborarea probelor ştiinţifice aflate încă în lucru.

S-a stabilit că victima nu s-a aflat în anturajul unor persoane consumatoare sau distribuitoare de substanţe halucinogene.

Până în acest moment nu au rezultat date care să permită crearea unei legături între profesiile părinţilor victimei şi moartea violentă a acesteia.

Tatăl victimei – care are calitatea de persoană vătămată în cauză, a fost permanent informat asupra stadiului cercetărilor, în conformitate cu drepturile procesuale conferite de Codul de procedură penală.

Asigurăm opinia publică asupra profesionalismului ofiţerilor de poliţie judiciară implicaţi în anchetă şi de îndată ce şirul evenimentele care au condus la decesul tânărului Sabin Şerban va putea fi susţinut de probe solide şi coroborante, vom asigura mediatizarea neîntârziată a adevărului judiciar".

CITIȚI ȘI:

Rezultate de la IML: Sabin nu consumase droguri. Au fost audiate 300 de persoane

Apartamentul în care a fost ucis Sabin a fost părăsit. Tatăl lui are încredere în anchetatori

Ultimele ore din viaţa lui Sabin. Crimă sau accident casnic? Nici FBI nu știe încă

Prindem firul pentru a dezlega misterul morții lui Sabin, elevul de 18 ani din Iași?




Comentarii