Prindem firul pentru a dezlega misterul morții lui Sabin, elevul de 18 ani din Iași?

duminică, 27 noiembrie 2016, 19:15
4 MIN

Rezultate vitale pentru cursul anchetei urmează să ajungă la Iaşi săptămâna aceasta. Anchetatorii speră că experţii de la Bucureşti să găsească un profil genetic pe arma crimei şi să ajungă astfel la făptaş. În plus, trebuie expertizate telefonul şi calculatorul lui Sabin. Peste 100 de persoane au fost audiate până acum în acest dosar, însă fără folos. A fost adus la Iaşi inclusiv un specialist „profiler“ şcolit la FBI.

Oamenii legii au trimis la Bucureşti, la Institutul Na­ţional de Expertize Criminalistice, cu­ţitul ridicat din locuinţa în care a fost ucis Sabin Şerban (18 ani), cel folosit, de altfel, de criminal pentru a-l ucide pe adolescent. Oamenii legii speră ca, în urma unei expertize bio-criminalistice, să fie identificat un profil genetic care să îi ducă astfel la criminal. În cazul în care experţii nu vor găsi urme genetice relevante, ancheta urmează să se desfăşoare cu mare dificultate, şansele ca autorul să fie prins urmând a scădea considerabil.

Pe lângă această expertiză, oamenii legii mai speră să adune informaţii importante şi în urma percheziţiilor informatice ce urmează a fi realizate, zilele acestea, asupra calculatorului şi telefonului lui Sabin Şerban. Percheziţiile vor putea avea loc abia după ce un judecător de drepturi şi libertăţi va emite o autorizaţie, lucru ce este însă o formalitate.

Reamintim că adolescentul ieşean, în vârstă de 18 ani, a fost descoperit de tatăl său, colonel SRI, fără suflare în seara zilei de vineri, 11 noiembrie, la ora 17.40, în apartamentul familiei situat într-un bloc din Alexandru cel Bun. Băiatul a fost înjunghiat cu un cuţit în zona omoplatului, lovitura fiind atât de puternică încât arma a ieşit prin pieptul adolescentului. Medicii nu au putut să îl mai salveze pe copil, iar poliţiştii criminalişti nu au găsit amprente concludente, ci doar arma cri­mei.

De asemenea, anchetatorii au des­coperit că ucigaşul nu a forţat uşa pentru a intra în apartamentul în care se afla doar Sabin, şi nici nu a sustras vreun bun, fiind exclusă astfel ipoteza vreunui jaf.

Unii dintre poliţişti spun că mai suspectează şi faptul că omorul ar fi putut fi comis în urma unui conflict spontan, poate chiar de unul dintre prietenii sau colegii lui Sabin Şerban.

În momentul atacului, tânărul era îmbrăcat cu o pereche de blugi şi un tricou cu mâ­neci, iar în picioare avea doar şosete. În afară de arma din corpul tânărului, lângă corpul băiatului s-a mai găsit un cuţit, un briceag tip fluture (cu mânerul pliabil în două segmente), care, lucru interesant, era desfăcut. Poliţiştii au stabilit în cele din urmă că acest cuţit pliabil aparţinea băiatului colonelului. Un alt aspect a fost că tatăl băiatului a găsit uşa de la intrare descuiată, dar închisă.

De asemenea, s-a stabilit că băiatul a absentat în ziua res­pectivă la şcoală. Mai exact, s-a pornit la ora obişnuită spre Colegiul de Infor­matică, cu tramvaiul, dar în Piaţa Unirii nu a luat tramvaiul spre Copou, ci înapoi spre casă. Acest parcurs al liceanului a putut fi văzut pe camerele de vederi pu­blice. Ce a urmat, până la crimă, nu pare a şti acum decât ucigaşul.

Sabin pornise la ora 7 dimineaţa de acasă spre şcoală, ca de obicei, fiind filmat de camerele publice din oraş când se urcă într-un tramvai în cartierul Alexandru cel Bun, şi când coboară apoi în Piaţa Unirii. Însă, nu se ştie din ce motiv, aici nu s-a urcat într-un tramvai spre Copou, pentru a ajunge la Cole­giul de Informatică, ci s-a răz­gândit şi s-a întors acasă, cu un alt tramvai, spre Alexandru cel Bun. Cu alte cuvinte, acesta a lipsit mai puţin de o oră de acasă, în acea dimineaţă. Este în aceste condiţii de presupus că, în tramvai, a primit un telefon care l-a făcut să decidă să se întoarcă acasă. Procurorii au mai precizat că, în timpul călătoriilor cu tramvaiul din acea dimineaţă, tânărul nu a fost însoţit de nicio persoană, nici la plecare şi nici la întoarcere.

Întrebări fără răspuns

1. De ce s-a întors?

2. De ce Sabin era cu briceagul personal lângă el, deschis?

3. De ce cuţitul era băgat de tot în corp?

4. Când a fost înjunghiat

5. Ce legătură este între Sabin şi briceag?

CITIȚI ȘI:

Se aşteaptă o probă-cheie în cazul morții lui Sabin. 100 de oameni au fost audiaţi

Un „profiler“ şcolit la FBI încearcă să dezlege ițele crimei asupra adolescentului din Iași

Cinci întrebări fără răspuns în cazul uciderii liceanului de la Informatică

VIDEO: Momente sfâșietoare la înmormântarea lui Sabin. ”Asta-i nunta lui!”

Noi amănunte în cazul crimei de vineri: Sabin făcea de patru ani karate și totuși nu s-a apărat

Ultimele ore de viață ale lui Sabin, liceanul ucis vineri. Întors din drumul spre școală

„Furtună” în SRI după crima de vineri. Printre suspecți este și tatăl unei foste iubite a băiatului

Fiul unui ofițer SRI Iași, ucis cu o lovitură de cuțit în spate, în propriul apartament

Comentarii