TRAGEDIE! Studentă de 24 de ani din Iași, MOARTĂ în accidentul din Spania

luni, 21 martie 2016, 10:20
3 MIN

O studentă din România se numără între persoanele moarte în Spania după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat. Informaţia a fost confirmată de poliţia din Barcelona.

UPDATE ORA 11:10

COMUNICATUL UNIVERSITĂȚII CUZA:

"Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași anunță cu profundă îndurerare că una dintre studentele sale și-a pierdut viața în accidentul de autocar ce a avut loc duminică, 20 martie 2016, în apropierea localității Freginals, provincia Tarragona din Spania. Studenta avea 23 de ani, era în anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie și Geologie și, din luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona.

Din respect pentru familie, nu putem face cunoscut numele studentei.

Universitatea transmite condoleanțe familiei îndurerate, colegilor și prietenilor".

UPDATE ORA 11:00

Veronica Matcovici a fost elevă a Colegiului Național Iași, participând la mai multe olimpiade și concursuri naționale de geografie, cu rezultate foarte bune.

„Îmi pare atât de rău, a fost o fată extraordinară”, a declarat Dorin Fiscuțean, profesor al Colegiului Național și coordonator al lotului național olimpic la geografie.

UPDATE ORA 10:20

Reprezentanții Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași au confirmat că fata care și-a găsit sfârșitul în mod tragic în accidentul de autocar din Spania era studentă la Facultatea de Geografie și Geologie.

Tânăra se numea Veronica Matcovici și avea 23 de ani.

Facultatea noastră regretă accidentul care a avut loc în Spania, au transmis reprezentanții UAIC.

Reprezentanții Facultății de Geografie și Geologie precizează faptul că aceasta era studentă în anul I la masterul de turism și dezvoltare regională în limba franceză

„Pentru noi este o lovitură extrem de puternică. Când pierzi un student la master, când e și Erasmus, când te bazezi că face cinste școlii de la Iași și te trezești că moare într-un accident stupid în Spania…. Asta este viața. Este nefericită și nedreaptă, suntem bulversați cu toții“, a declarat prof.dr. Constantin Rusu, fost președinte al Senatului UAIC.

Primele informații arată că studenta urma cursurile în Barcelona și era plecată într-o aplicație de teren cu acel autocar care a fost implicat în accident.

Reprezentanții facultății susțin că aceasta era o studentă foarte bună, cu note mari.

UPDATE ORA 08:40

Potrivit autorităţilor spaniole locale, studenta în vârstă de 24 de ani din Iaşi era între cei 44 de răniţi şi a decedat în urma rănilor suferite.

Autocarul transporta 60 de studente din programul Erasmus, din 19 ţări, printre care Spania, Marea Britanie, Franţa, Bulgaria, Germania, Turcia şi Ucraina.

Poliţia spune că şoferul a pierdut controlul, a intrat pe contrasens şi a lovit un autoturism, care rula regulamentar. Circulaţia a fost blocată mai multe ore.

FOTO ACCIDENT: DailyMail

digi24.ro

CITIȚI ȘI:

Accident cu zeci de victime în nordul Spaniei. O studentă din România, moartă (UPDATE)

Comentarii