Burse pentru studenţii de la Agronomie

vineri, 11 februarie 2022, 02:50
1 MIN
 Burse pentru studenţii de la Agronomie

Studenţii Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) au la dispoziţie noi oportunităţi de practică în ţări ale Uniunii Europene. Mai exact, este vorba despre oferte de practică în Germania prin IAESTE (International Association for the Exchange of Students for Technical Experience).

Astfel, Universitatea „Justus Liebig” din Giessen (JLU Giessen) şi Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Dresda (HTW Dresden) oferă fiecare câte două stagii de practică de opt săptămâni pentru studenţii USV Iaşi.

„Perioadele de practică la cele două instituţii sunt diferite, de exemplu pentru JLU Giessen este vorba despre 1 august – 30 septembrie 2022 şi 01 iulie – 31 august 2022 pentru HTW Dresda, iar termenele limită de înscriere sunt prevăzute pentru luna aceasta. Pentru tinerii care doresc să beneficieze de aceste stagii de practică, sunt necesare fie cunoştinţe de limbă engleză, fie cunoştinţe de limbă germană”, a declarat conf.dr. Florin Lipşa, prodecanul Facultăţii de Agricultură a USV Iaşi. Tinerii vor primi burse de 860 de euro pe lună pentru aceste stagii.

Comentarii