LIVE VIDEO Proiectul celor 14 blocuri cu 16 etaje din Dacia a fost respins

vineri, 03 februarie 2023, 10:08
2 MIN
 LIVE VIDEO Proiectul celor 14 blocuri cu 16 etaje din Dacia a fost respins

Plenul Consiliului Local (CL) s-a reunit într-o nouă ședință ordinară. 

UPDATE (14:45) Proiectul privind construirea celor 14 blocuri în cartierul Dacia a fost respins. Dintre cei 21 de consilieri prezenti la vot 12 au votat in favoarea proiectului, iar 9 s-au abţinut.

UPDATE : Consilierii locali sunt în ședință de peste trei ore, dar, până acum, au discutat doar 15 proiecte de hotărâre, toate aprobate fără probleme. Un proiect care a stârnit discuții a fost cel privind aprobarea studiului de fezabilitate privind realizarea unei parcări supraterane în zona Mușatini din cartierul Alexandru cel Bun. Unii consilieri au pus sub semnul întrebării valoarea mare a proiectului, de peste 10 milioane euro, în condițiile în care ar urma să se amenajeze circa 280 de locuri. În timpul discuțiilor, primarul Mihai Chirica a susținut că valoarea este una estimată de proiectant, iar, în urma licitației de lucrări (dacă aceasta va fi organizată), va rezulta, cel mai probabil, o altă valoare. Edilul a precizat că, înainte de a contesta o astfel de valoare, ar trebui observat faptul că suprafața desfășurată a parcajului va fi de peste 8.000 mp.

Consilierii vor discuta peste 40 de proiecte, iar unele ar putea avea un impact semnificativ asupra orașului. Un exemplu în acest sens este ansamblul cu 14 blocuri de 16 etaje din zona Dacia. Proiectul urbanistic a primit aviz nefavorabil în Comisia de urbanism, dar decizia finală va fi astăzi în plen. Descarcă ordinea de zi a ședinței AICI.

Citește și: Vot în CL: un nou „cartier” în Iaşi cu numeroase blocuri turn, de 16 etaje, lângă altele cu 18 şi 28 etaje. Cum va fi afectat traficul?

 

Comentarii