LIVE VIDEO Ședință ordinară a consilierilor locali. Dezbat 50 de proiecte de hotărâre

luni, 31 iulie 2023, 09:08
2 MIN
 LIVE VIDEO Ședință ordinară a consilierilor locali. Dezbat 50 de proiecte de hotărâre

Consilierii locali se reunesc în ședința ordinară aferentă lunii iulie. Pe ordinea de zi au fost incluse peste 50 de proiecte de hotărâre.

Ședința poate fi urmărită mai jos:

UPDATE: ORA 10:25

În debutul ședinței de CL, în plen a luat cuvântul Florin Gheorghiu, mare maestru internațional român de șah și multiplu campion național. Una dintre cele mai celebre partide câștigate de către marele maestru a fost cea din 1966, împotriva lui Bobby Fischer. Florin Gheorghiu a participat la 14 Olimpiade dedicate, în patru dintre ele fiind neînvins.

„Sunt invitat aici la Iași de organizatorii unor importante manifestări șahiște având în vedere că orașul dvs. este unul dintre punctele cele mai importante în desfășurarea turneelor și a competițiilor pentru sportul minții din România, la ora actuală. Este unul dintre orașele pe care se bazează și Federația Română de Șah pentru organizarea turneelor. Toate manifestările s-au desfășurat foarte bine, toată lumea cred că s-a simțit excelent și, din punctul meu de vedere, a fost una dintre cele mai plăcute experiențe din punct de veder șahist și al prieteniei cu care m-au înconjurat oamenii aici. Aș reveni oricând cu plăcere în minunatul dvs. oraș”, a declarat Florin Gheorghiu.

Stire inițială:

Printre altele, plenul Consiliului Local (CL) va aproba: o rectificare bugetară, finanțarea unor structuri sportive, alocarea de fonduri pentru diverse evenimente organizate la Iași, reconfigurarea circulației pe sectorul capăt Păcurari – rond ERA (pe cheltuiala investitorului de la complexul ERA), încheierea mai multor parteneriate, documentații tehnice aferente unor investiții (cea mai importantă este reabilitarea podului rutier Nicolae Iorga, din zona Podului de Piatră) și, nu în ultimul rând, mai multe proiecte urbanistice propuse de persoane particulare.

Pe lista suplimentară a CL, a fost inclus și studiul de oportunitate privind concesionarea sistemului de termoficare: după aprobarea acestei documentații, Primăria poate începe demersurile pentru organizarea licitației de concesionare.

Zilele trecute, „Ziarul de Iași” a prezentat în detaliu cele mai importante proiecte:

Antibioticele figurează pe o adresă care nu există 
Cu ce se va încălzi Iașul
Semafoare în fața fostului post de Poliție de la ieșirea din Iași prin Păcurari 
Spațiu ultracentral pentru un senator coleg de partid cu Chirica 
320.000 de lei de la Primărie pentru 12 evenimente

Comentarii