O suceveancă a sunat la 112 și a anunțat că soțul ei, beat și fără permis, s-a urcat la volanul unei mașini

vineri, 05 ianuarie 2024, 13:23
2 MIN
 O suceveancă a sunat la 112 și a anunțat că soțul ei, beat și fără permis, s-a urcat la volanul unei mașini

În jurul orei 17:05, polițiștii din Vicovu de Sus au fost sesizați prin  112 de către o femeie din  Straja, cu privire la faptul că soțul ei, C. Marin, de 42 ani,  s-a urcat beat și fără permis de conducere la volanul unui autoturism marca Seat, înmatriculat în Franța, și a plecat de la domiciliu spre direcția orașului Vicovu de Sus.

 

Polițiștii au depistat rapid autoturismul marca Seat parcat pe drumul comunal neclasificat ”La gară”, iar la aproximativ 150-200 m, au fost găsiți bărbatul respetiv și soția sa.

Fiindu-i solicitate pentru control documentele personale și cele ale autoturismului, C. Marin a refuzat în primă fază să prezinte actele, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea controlului corporal sumar, iar în buzunarul de la spate al pantalonilor a fost găsit portofelul, cu cartea de identitate.

Bărbatul a declarat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost condus la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus unde a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest. Acesta a fost dus la Spitalul  Rădăuți, unde  a fost testat, rezultând o alcoolemie de 0,97 mg/L alcool în aerul expirat. În continuare, cu consimțământul său, i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar după prelucrarea mostrelor biologice de sânge, cauza va fi discutată cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea luării față de C. Marin a unei măsuri privative de libertate.

Comentarii