O treime din ieşenii care au ajuns la Infecţioase aveau tulburări digestive

joi, 29 decembrie 2022, 02:50
2 MIN
 O treime din ieşenii care au ajuns la Infecţioase aveau tulburări digestive

În zilele de Crăciun, 30% dintre pacienţii care au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi au acuzat dureri sau tulburări digestive. În urma discuţiei avute cu medicii, aceştia au recunoscut că au consumat mai multe feluri de mâncare. 

Medicii infecţionişti recomandă în primul rând să nu consumăm mai multă mâncare decât de obicei doar pentru că sunt zile de sărbătoare, să respectăm mesele principale şi să consumăm fructe şi legume proaspete. De asemenea, este recomandat să facem măcar 30 de minute de mişcare în fiecare zi şi să consumăm doar mâncare proaspătă.

„Mâncarea în exces îngreunează digestia, medicamentele nu sunt soluţia în astfel de situaţii. Trebuie să avem o alimentaţie echilibrată şi să ţinem în continuare cont de patologiile deja existente. Consumul de alcool trebuie să fie în regim moderat, iar cei care prezintă afecţiuni hepatice, digestive trebuie să respecte cu stricteţe indicaţiile medicului curant care le monitorizează patologia”, au transmis medicii infecţionişti.

De asemenea, este recomandat să cumpărăm alimentele necesare doar din surse autorizate, fie că este vorba de produse pe care urmează să le gătim sau pe care le cumpărăm gata preparate. „Sărbătorile nu înseamnă ignorarea modificării în homeostazia organismului, de aceea vă recomandăm să fiţi prudenţi, să vă adresaţi medicului de familie, dar şi să solicitaţi consultul medicului specialist dacă este cazul. Haideţi să ne bucurăm de sărbătorile sfârşitului de an cu înţelepciune şi respect pentru propria sănătate!”, au mai completat medicii infecţionişti. 

 

 

Comentarii