Peste 20% din tinerii ruşi vor să părăsească ţara după invazia Ucrainei

marți, 05 aprilie 2022, 17:38
1 MIN
 Peste 20% din tinerii ruşi vor să părăsească ţara după invazia Ucrainei

Un sondaj realizat de Fundaţia pentru Opinie Publică din Rusia şi publicat marţi de agenţia de stat Interfax arată că 8% dintre ruşi vor să emigreze definitiv în străinătate.

Sondajul arată că tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani sunt categoria cea mai dornică să părăsească ţara, procentul ajungând la 21% în cazul acestora.

Datele sondajului arată de asemenea că dorinţa de a emigra scade odată cu creşterea vârstei: în rândul respondenţilor cu vârste cuprinse între 31-45 de ani este de 8%, în rândul ruşilor de 46-60 de ani procentul este de 5%, iar printre cei cu vârsta de peste 60 de ani scade la doar 2%.

Sondajul a fost realizat în perioada 25-27 martie în rândul a 1.500 de respondenţi cu vârsta de peste 18 ani din 104 localităţi şi 53 de regiuni ruse.

Sondajul vine în contextul sancţiunilor economice fără precedent impuse de Occident şi a exodului de companii străine care au dus la probleme cu aprovizionarea unor alimente de bază.

De asemenea, numeroşi ruşi tineri au relatat că războiul din Ucraina a dus la certuri majore sau chiar destrămarea familiilor lor după ce părinţii lor au fost spălaţi pe creier de propaganda Kremlinului.

Comentarii