Șofer prins și reținut la mai bine de o lună de când a lovit mortal cu mașina o femeie și a fugit de la locul accidentului

joi, 18 ianuarie 2024, 21:38
2 MIN
 Șofer prins și reținut la mai bine de o lună de când a lovit mortal cu mașina o femeie și a fugit de la locul accidentului

În data de 12 decembrie, la ora 09.30, în apropierea digului de lângă podul peste pârâul Soloneț din localitatea Humoreni, comuna Comănești, a fost găsit cadavrul unei femei, Popovici Rada. Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier cu sprijinul specilaliștilor și tehnicienilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Suceava au efectuat verificări, stabilind faptul că aceasta a fost victima unui acident rutier ce a avut loc cu o zi înainte, în jurul orei 17.30.

În urma cercetărilor în care au fost implicate Brigada  Operațiuni Speciale Suceava și Institutului Național de Criminalistică, s-a stabilit că în ziua resepctivă  Munga-Pîțu Gheorghiță, a condus un autoturism marca Audi Q7  pe D.J. 178, direcția Comănești-Bălăceana, iar în zona localității Humoreni,  înainte de podul peste pârâul Soloneț, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a acroșat-o cu partea laterală dreapta a autovehiculului pe Popovici Rada, care se deplasa ca pieton din direcția Bălăceana către Comănești, pe partea dreaptă a drumului. În urma accidentului femeia a fost proiectată după digul din partea dreaptă a drumului, înainte de podul peste pârâul Soloneț, leziunile suferite în urma accidentului cauzându-i decesul.

După producerea accidentului rutier, șoferul a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție, nu a a depus niciun fel de diligențe în efectuarea de verificări în zona producerii accidentului rutier și nu a anunțat organele de poliție despre producerea evenimentului, cu toate că impactul cu persoana vătămată defunctă a cauzat daune majore în zona elementelor de caroserie.

Mai mult de atât, acesta a chemat o mașină care a tractat autoturismul din zona podului peste pârâul Soloneț, a înlocuit unele elemente ale sistemului de rulare și a transportat vehiculului în curtea locuinței sale, acțiuni care au dus la modificarea locului accidentului.

În urma administrării probatoriului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Munga-Pîțu Gheorghiță sub aspectul comiterii infracțiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

La data de 17 ianuarie 2024, organele de cercetare penală au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore a suspectului, acesta fiind încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Suceava.

Comentarii