Şotron mortal: fetiţă spulberată în stradă de o şoferiţă fără permis

joi, 02 iunie 2022, 22:58
2 MIN
 Şotron mortal: fetiţă spulberată în stradă de o şoferiţă fără permis

Micuţa din comuna Scobinţi împlinise 4 ani în ziua în care a fost lovită mortal. Ea juca şotron pe stradă împreună cu cele două surori mai mari

Fetiţa în vârstă de patru ani omorâtă în stradă de o femeie care conducea un autoturism cu viteză prin localitatea Sticlăria, comuna Scobinţi, va fi înmormântată zilele următoare. Părinţii minorei mai au doi copii, tot fete, însă mai mari. Cele trei se jucau pe stradă, şotron, pe un desen mâzgâlit pe asfalt, alături de alţi cinci copii din vecini. În jurul orei 18.30, un autoturism Golf a apărut pe neaştepate şi cu viteză şi a lovit în plin fetiţa. „Mergea cu peste 80 km/h. Am mai văzut-o prin sat mergând cu viteză. Fata a murit pe loc, nu mai mişca. Au resuscitat-o mai mult de o oră, dar nu au mai avut ce să-i facă”, a povestit o vecină. Şoferiţa se numeşte Oana Ciobanu, are vârsta de 28 de ani, şi venise de curând din Suedia, unde lucrează împreună cu soţul.

Acesta din urmă este din localitatea Pârcovaci, iar femeia se îndrepta în viteză către socrii ei, care locuiesc în apropiere de locul tregediei. Ea fusese înştiinţată că un unchi al soţului ei se spânzurase şi se grăbea spre locul respectiv. Fetiţa împlinise patru anişori chiar în ziua în care a fost omorâtă de un autoturism condus de către o tânără fără permis de conducere. „În data de 1 iunie, în jurul orei 18,45, am fost sesizaţi despre un accident rutier cu victime omeneşti produs pe raza comunei Scobinţi. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că în accident au fost implicaţi un pieton, respectiv o minoră în vârstă de 4 ani şi un autoturism condus de o femeie în vârstă de 28 ani.

Cititi si: Fetita de patru anișori omorâtă la Scobinti de femeia fără permis juca șotron. Ce au spus vecinii despre grozăvie

În urma accidentului, minora a decedat. Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că femeia în vârstă de 28 de ani nu deţine permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun”, au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi.

Comentarii