USR și PSD au boicotat azi o ședință la Primărie. Miza, cu bătaie lungă: amânarea bugetului orașului

vineri, 13 ianuarie 2023, 13:23
2 MIN
 USR și PSD au boicotat azi o ședință la Primărie. Miza, cu bătaie lungă: amânarea bugetului orașului

Clasa politică locală a dat în clocot în această dimineață.

 Opoziția din Consiliul Local (CL) a blocat numirea unui nou consilier PNL (Marius Râpanu), în locul lui Alin Andrieș, numit recent într-o funcție de secretar de stat. Râpanu a fost validat deja de instanță, iar decizia de astăzi a CL era una formală: Râpanu trebuia să îi ia locul lui Andrieș în comisiile de specialitate. Însă, consilierii USR și PSD nu s-au prezentat la ședință, astfel că nu a fost cvorum, iar reuniunea a fost convocată din nou pentru 16 ianuarie, cu două zile înainte de votul programat pe proiectul de buget al municipiului în 2023.

Cititi si: Mihai Chirica, apel către consilierii USR şi PSD după boicotul şedintel de CL de astăzi

Surse politice ne-au declarat că boicotul nu a fost unul întâmplător, iar scopul partidelor de opoziție ar fi, în final, să amâne votarea bugetului local la o dată ulterioară, fiind nemulțumite de „graba” cu care primarul Mihai Chirica încearcă aprobarea proiectului, în lipsa unei dezbateri reale. Fără numirea unui nou consilier PNL, primarul nu mai controlează majoritatea necesară în plen, astfel că bugetul Iașului nu poate fi votat.

Cititi si: Cosette Chichirău îi cere lui Chirica să amâne şedinţa CL până când justiţia se pronunţă în cazul trădătorului Cezar Baciu

În timp ce liderii liberali acuză o înțelegere netransparentă între USR și PSD, reprezentanții acestor partide neagă acuzațiile și afirmă că au anunțat încă de la începutul săptămânii că nu pot participa la ședința programată astăzi.

Din informațiile ZDI, un consilier de opoziție a fost astăzi la Primărie, dar nu a intrat în sală pentru a asigura cvorumul. Mai multe detalii despre acest subiect, ce au declarat liderii partidelor din CL și cum ar putea să evolueze situația în zilele următoare, puteți citi în ediția de mâine a „Ziarului de Iași”.

Comentarii