Prima controversă legată de un model de-abia prezentat

Va fi greu pentru clienţii Uber beţi să găsească clanța uşii din spate la noul model Toyota Prius

duminică, 20 noiembrie 2022, 03:50
1 MIN
 Va fi greu pentru clienţii Uber beţi să găsească clanța uşii din spate la noul model Toyota Prius

Zilele trecute Toyota a prezentat o nouă generaţie a modelului Prius. După apariţia fotografiilor noului model pe Twitter, unul dintre comentatori se întreba, pe bună dreptate, cum se vor descurca clienţii Uber beţi să găsească mânerul portierii din spate. De menţionat, Toyota Prius este un model foarte popular printre şoferii de Uber.

Din fotografii se vede că mânerele uşilor din spate sunt ascunse în montantul C al maşinii şi de aceea nu sunt vizibile de la prima vedere.

Dar de unde a împrumutat Toyota ideea acestui mâner ascuns? Prima maşină în patru uşi care avea mânerele portierelor din spate ascuns a fost Alfa Romeo 156 din 1997 şi era modalitatea prin care designeri italieni încercau să facă maşina în patru uşi să arate ca una în două uşi, ca un coupe, ca un model mai elegant şi mai sport.

Ulterior, de-a lungul anilor şi alte mărci au împrumutat această găselniţă: Nissan Juke, Renault Clio, Suzuki Swift, Hyundai Veloster, Honda H-RV şi mai recent Toyota C-HR.

De menţionat că italienii au renunţat la acest artificiu de design – modelul care a înlocuit Alfa Romeo 156 (adică 159), avea toate clanţele la locul lor.

Mai sportivă sau nu, cert este că Toyota Prius le va da bătăi de cap beţivilor care apelează la serviciile Uber.

Comentarii