Veţi putea intra cu doza sau sticla de bere la trei muzee din Iaşi

sâmbătă, 04 iunie 2022, 20:18
1 MIN
 Veţi putea intra cu doza sau sticla de bere la trei muzee din Iaşi

Muzeul „Vasile Pogor”, Casa Dosoftei şi Casa Muzeelor (cu cele cinci muzee componente) sunt obiectivele culturale care vor putea fi vizitate cu un „bilet de intrare” inedit pentru fiecare: cinci deşeuri reciclabile din categoria plastic (pet-uri), aluminiu (doze de bere sau suc) şi sticlă (ambalaje de sticlă). 

Un bilet verde înseamnă cinci materiale reciclabile, din aceeaşi categorie sau combinate. Cine doreşte să viziteze toate cele 5 muzee din cadrul Casei Muzeelor, de pe strada Vasile Alecsandri, beneficiază de reducere: trebuie să ofere la schimb 15 materiale reciclabile.

„Lista de preţuri” este valabilă doar duminică, 5 iunie, şi se înscrie în campania „Iaşi Mai Verde” a Consiliului Judeţean Iaşi, derulată în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate şi Muzeul Naţional al Literaturii Române.

Intitulată „Respectăm natura, Promovăm cultura!”, acţiunea din weekend vine în continuarea măsurilor adoptate alaltăieri de Consiliul Local, pe baza cărora transportul în comun din Iaşi în municipiul Iaşi va fi gratuit în zilele de vineri. Ideea este menită să încurajeze cetăţenii să-şi lase maşinile acasă, fluidizând astfel traficul şi scăzând nivelul de poluare în oraş. 

Comentarii