De Business

Punem punctul pe știi

Curs intensiv de analiza datelor cu Microsoft Excel, la Camera de Comerț Iași

marți, 13 martie 2018, 02:50
2 MIN
 Curs intensiv de analiza datelor cu Microsoft Excel, la Camera de Comerț Iași

Colectarea şi utilizarea datelor poate fi de cele mai multe ori o problemă pentru cei care fac analiză şi rapoarte în cadrul unei firme. Noutăţile din acest domeniu pot veni în ajutorul acestora la cursul intensiv „Analiza datelor cu Microsoft Excel şi Microsoft Power BI”, care va avea loc în perioada 29-30 martie, în intervalul orar 9-17, la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi. Cursul oferă posibilitatea de a adăuga tehnici de Business Intelligence la analiza datelor cu Microsoft Excel. 

Cursul trece de la funcţii de analiză, Tabele Pivot şi Tablouri de control la utilizarea Power Pivot, Excel Data Model şi Power BI, punând accentul pe metode alternative de analiză şi prezentare a datelor. „Analiza datelor este un proces destul de complex de obţinere a informaţiilor din structuri de date în vederea luării deciziilor. Obţinerea acestor informaţii trebuie să fie asociată cu înţelegerea procesului de business din care sunt extrase datele. Întregul proces presupune colectarea, curăţarea, analiza, interpretarea şi prezentarea datelor.

Analiza datelor nu oferă soluţii la problemele de business, însă oferă un cadru în care să-ţi găseşti răspunsurile. Microsoft Excel te ajută să-ţi desfăşori procesul de analiză într-un mediu prietenos şi practic, folosind în acelaşi timp puterea unui program de calcul tabelar ce se dezvoltă şi performează continuu. Astfel, noile versiuni de Microsoft Excel oferă o mulţime de caracteristici şi funcţionalităţi de Business intelligence (BI), făcând mai uşoară ca oricând colectarea şi utilizarea datelor pentru a crea rapoarte interactive şi tablouri de control puternice”, a precizat Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerţ Iaşi. Pentru a participa la aceste cursuri, participanţii trebuie să deţină cunoştinţe de utilizare a sistemului de operare Windows şi un nivel avansat de utilizare a Microsoft Excel.

Cursanţii trebuie să vină cu laptopurile proprii, pe care să aibă instalat cel puţin Microsoft Office 2010. Cel care va susţine cursul este Florin Matran – Dan, trainer şi consultant IT pentru firma Effective Flux. Preţul pentru acest curs este de 750 de lei de persoană iar cei care participă de la aceeaşi firmă ori de la Camera de Comerţ vor avea discount 15%. Mai multe detalii puteţi afla la numărul de telefon 0374.462462. 

 

 

Comentarii