Femeia care şi-a băgat fetiţa în maşina de spălat poate fi condamnată la închisoare pe viaţă

marți, 01 februarie 2022, 03:01
2 MIN
 Femeia care şi-a băgat fetiţa în maşina de spălat poate fi condamnată la închisoare pe viaţă

Doi tineri ieşeni şi-ar putea petrece tot restul zilelor în spatele gratiilor. Parchetul de pe lângă Tribunal a trimis în instanţă dosarul în care Mădălina Pristăviţă şi Ionuţ Răusanu sunt acuzaţi de uciderea unei fetiţe de nici doi ani. Primele cercetări au fost făcute sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi rele tratamente aplicate minorului, fapte pentru care cei doi ar fi putut primi şi o pedeapsă cu suspendare. Încadrarea juridică finală a fost însă de omor calificat şi tentativă la omor calificat, pedeapsa minimă fiind de 15 ani, iar cea maximă fiind temniţa pe viaţă.

Conform procurorilor, în perioada aprilie – septembrie 2021, cei doi au torturat-o aproape zilnic pe fetiţa Mădălinei Pristăviţă, Sophia. După despărţirea părinţilor, fetiţa rămăsese în grija mamei, aceasta începând o nouă relaţie cu Răusanu, care avea deja doi copii. Fetiţa a fost bătută în mod repetat, izbită cu capul de gresie şi muşcată de Ionuţ Răusanu ori introdusă în maşina de spălat aflată în funcţiune sau într-o ladă frigorică de către propria sa mamă. Fetiţa era maltratată în prezenţa celor doi copii ai lui Răusanu, ca „exemplu”. O bună parte dintre chinurile la care Pristăviţă şi Răusanu au supus-o pe fetiţă au fost înregistrate de aceştia pe telefon, anchetatorii găsind ulterior zeci de filmuleţe şi fotografii. La începutul lunii septembrie, fetiţa a fost înecată în cada de baie. A fost adusă în cele din urmă la spital de mama sa. Internată în stop cardio-respirator, cu multiple fracturi, în comă de gradul IV, micuţa Sophia a murit la cinci zile de la internare.

Citește și: ÎN-GRO-ZI-TOR! Cum a fost ucisă Sophia, un copil de 2 ani, de părinţi descreieraţi şi, mai ales, de nepăsarea unor martori

Expertizele psihiatrice solicitate de procurori nu au identificat nicio afecţiune care să poată oferi vreo explicaţie comportamentului celor doi criminali. Ei vor fi judecaţi în stare de arest, Tribunalul urmând să stabilească primul termen al procesului.

Comentarii