Firma familiei fostului baron roşu de Vrancea, Marian Oprişan, încă o „lovitură” pe bani publici la Iaşi, în Copou

luni, 20 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Firma familiei fostului baron roşu de Vrancea, Marian Oprişan, încă o „lovitură” pe bani publici la Iaşi, în Copou

Firma fratelui lui Marian Oprişan a mai prins un contract cu Primăria Iaşi. Este cea de-a doua achiziţie directă pe care municipalitatea o face la societatea Gama Verde SRL, patronată de Adrian Oprişan. 

Ambele contracte vizează terenurile din baza sportivă „Emil Alexandrescu” – Copou 1 şi Copou 2. Despre primul contract, în valoare de aproape 130.000 lei, „Ziarul de Iaşi” a scris recent: lucrarea vizează întreţinerea terenurilor de iarbă până la finalul 2022.

La acel moment, anticipam faptul că nu va fi singurul contract încheiat între Primărie şi Gama Verde, având în vedere informaţiile furnizate de unele surse din administraţia locală. Astfel, la doar câteva zile de la prima achiziţie, municipalitatea a mai încredinţat direct către Gama Verde SRL „servicii de deparatizare şi revitalizare strat gazon natural pentru uz sportiv”.

Contractul are o valoare de 98.000 lei, fără TVA. „Programul de întreţinere trebuie să includă un set complex de operaţiuni de îngrijire agronomică pentru stratul de gazon şi furnizarea materialelor aferente, constând în tratamente chimice specifice pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor gazonului şi pentru stimularea vegetaţiei şi revigorarea plantelor, în scopul menţinerii suprafeţelor de gazon sportiv în bună stare estetică şi funcţională”, este obiectul general al noului contract.

Punctual, firma va realiza servicii diverse tipuri de tratamente (antiparazitar, anti-criptogamic, împotriva nematozilor, erbicidare etc.) şi va aplica nutrienţi şi biostimulatori de creştere (fertilizare).

CITESTE SI: Familia baronului Marian Oprişan a descălecat pe banii ieşenilor: o afacere în Copou, pe „încredinţare directă”

În prezent, Primăria mai are în derulare şi alte contracte legate de baza sportivă din Copou. Unul dintre acestea vizează terenul sintetic – contractul de 750.000 lei a fost încheiat în ajunul Crăciunului din 2021, iar lucrările, efectuate de Top Sport Solutions (Galaţi), trebuiau finalizate în 2 luni, dar acestea sunt în derulare şi la acest moment.

O altă investiţie constă în achiziţia unei tribune mobile, cu o valoare a contractului estimată la 756.000 lei, în prezent fiind în evaluare cele două oferte depuse de o firmă din Iaşi şi una din Vaslui. 

Comentarii