Mamă a doi copii, a jefuit cu violenţă un cerşetor: 1 an şi şase luni de puşcărie

marți, 01 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 Mamă a doi copii, a jefuit cu violenţă un cerşetor: 1 an şi şase luni de puşcărie

Un cerşetor a fost jefuit în plină zi, în plin centrul oraşului. Culmea, autoarea tâlhăriei a fost tocmai o cunoştinţă care îl ajutase cu puţin timp înainte.

Persoană fără adăpost, O.P. se întreţine din cerşit. Printre cunoscuţii săi se număra şi Ioana Bucătaru, o persoană fără ocupaţie. La sfârşitul lunii mai, Bucătaru se afla în apropierea Policlinicii Mari, împreună cu o prietenă. Aflat într-un scaun cu rotile, O.P. i-a cerut să îl ajute să se deplaseze spre magazinul cu instrumente muzicale din apropiere.

A rămas acolo toată ziua, cerşind. Aproape de ora 16.00, a fost abordat de Bucătaru. După o scurtă discuţie, aceasta l-a lovit în mai multe rânduri cu pumnii în zona feţei şi l-a tras jos din scaunul cu rotile. Totodată, i-a furat din buzunarul interior al gecii suma de 140 de lei şi a fugit spre esplanada Piaţa Unirii. Nereuşind să se ridice singur din cauza handicapului de care suferă, O.P. a rămas întins, strigând după ajutor. Trecătorii nu au mai putut-o opri pe hoaţă. Ea a fost identificată însă cu uşurinţă, atât în baza declaraţiilor date de victimă, cât şi a înregistrărilor camerelor video din zonă.

În cursul audierilor, Bucătaru a afirmat că a luat banii chiar din mâna lui O.P. Acesta căzuse atunci când îşi retrăsese mâna, dar nu-l lovise. Femeia şi-a recunoscut însă fapta ulterior, în faţa judecătorilor. Faptul că femeia era mama a doi copii nu a ajutat-o prea mult. Magistraţii Judecătoriei au remarcat că ea nu se ocupa de îngrijirea lor, fata fiind plecată în Italia, iar băiatul aflându-se sub tutela unei rude. Bucătaru a fost condamnată la 1 an şi 6 luni de închisoare, fiind obligată totodată să-i returneze lui O.P. banii furaţi. 

 

 

Comentarii