Misterul sinuciderii lui Emanuel, băiatul care s-a aruncat în fața trenului: drama copiilor lăsaţi în ţară?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Misterul sinuciderii lui Emanuel, băiatul care s-a aruncat în fața trenului: drama copiilor lăsaţi în ţară?

GALERIE
sinucidere elev (1)sinucidere elev (2)
  • sinucidere elev (1)
  • sinucidere elev (2)
- +
Nedumerire mare în sânul familiei, dar şi în rândul profesorilor puştiului de 17 ani care s-a aruncat în faţa trenului alaltăieri-dimineaţă, la Mogoşeşti-Siret. Băiatul de 17 ani este descris de către vecini, de bunica lui şi de verişori ca fiind un băiat foarte cuminte, ba chiar introvertit. Băiatul a mers marţi dimineaţa în direcţia opusă celei în care mergea în mod obişnuit în fiecare zi, spre liceul din Paşcani, şi s-ar fi aruncat în faţa trenului rapid Bucureşti - Suceava. Durerea familiei băiatului este cu atât mai mare cu cât nu îşi pot explica nici vag ce ar fi putut avea pe suflet copilul, şi care să fi fost acel motiv copleşitor care să-l determine să îşi ia viaţa aflată la început de drum. Un drum ce părea promiţător…

Emanuel B. trebuia să sărbătorească peste exact două luni vârsta majoratului. Tânărul, un băiat extrem de cuminte, stătea cu bunica lui în Mogoşeşti-Siret, localitate aflată la 15 kilometri de Paşcani, pe malul Siretului. Puştiul făcea naveta zilnic în Paşcani, el fiind elev la liceul tehnologic. Bunica lui spune că în fiecare dimineaţă aştepta maxi-taxi care face legătura între municipiul Roman şi Paşcani. Marţi dimineaţă, în ziua fatidică, tânărul s-a trezit mai devreme, şi-a luat la revedere de la bunica sa, apoi a mers spre centrul localităţii, unde trebuia să se urce în microbuz pentru a merge la Paşcani.

„El în mod normal pleca de acasă la 7 şi un sfert. Marţi dimineaţă, băiatul a plecat la ora şase de acasă. Mult mai devreme decât de obicei. Şi-a luat la revedere de la mine... Chiar de două ori. Da, mi-a spus «Pa» de două ori. Nu am observat să fie supărat. Deloc… Dar nici nu l-am întrebat de ce pleacă aşa devreme la şcoală. M-am gândit şi eu că poate se întâlneşte cu cineva, cine ştie… Poate cu vreo fată, nu era treaba mea…“, atât a putut să ne spună bunica băiatului, după care a izbucnit în plâns.

I-am reconstituit traseul

Reconstituindu-i traseul, reiese că peste câteva minute de la plecarea de acasă băiatul a fost văzut în zona gării din sat. A fost observat de nişte vecini. De acolo, el a plecat pe jos mai departe, dar înspre Roman, adică înspre satul Luncaşi, ceea ce înseamnă exact în partea opusă Paşcaniului, locul unde făcea naveta zilnic.

„La 6.02 el era deja la gară. Şi în mod normal nu era aşa, pentru că mergea cu maxi-taxi la şcoală, nu cu trenul. În dimineaţa aceea a plecat mult mai devreme de acasă. Nu părea să aibă ceva, să fie supărat… Păi, sâmbătă a venit la magazin să cumpere pâine, iar când l-am întrebat ce face, mi-a spus că a venit după pâine. Nu avea probleme la şcoală, nici cu oamenii din sat. Pentru că era un copil foarte respectuos, saluta pe toată lumea din sat, vorbea frumos...“, ne-a spus vânzătoarea magazinului aflat în apropierea casei unde locuia tânărul.

„Nu pot să-mi dau seama de ce a făcut asta. Poate se simţea singur. Poate pentru că stătea de mic doar cu bunica lui, părinţii şi fraţii mai mari fiind toţi plecaţi în străinătate... Dar ieşea mereu cu băieţii prin sat. Se înţelegea bine cu toată lumea. Chiar nu înţeleg“, ne-a spus vânzătoarea.

O posibilă explicaţie pentru prezenţa băiatului în gara din sat ar putea fi o eventuală intenţie de a lua trenul spre Paşcani. Pe care însă posibil să-l fi pierdut: este un tren personal la ora 5,30 spre Paşcani, pentru care ar fi ajuns prea târziu, iar următorul abia la ora 8 fără 4 minute, în halta din Mogoşeşti neoprind decât trenurile personale, nu şi cele de viteză. Este însă doar o presupunere privind prezenţa copilului acolo, ancheta fiind în curs.

Părinţi plecaţi, în divorţ

La ora 6.40, mecanicul unei garnituri de tren rapid, care circula dinspre Bucureşti spre Suceava, l-a observat pe tânăr stând efectiv aşezat pe calea ferată. Locul accidentului se află la doi kilometri depărtare de gara din Mogoşeşti-Siret spre Luncaşi. Poliţiştii, dar şi mecanicul trenului, unul cu experienţă în astfel de imagini, au ca ipoteză principală sinuciderea.

„Nu a lăsat niciun bilet de adio, nicio vorbă, nimic despre motivul pentru care ar fi făcut acest gest. Cel puţin nu am găsit noi. Numai diavolul l-a împins spre acest gest. Poate internetul, poate vreo fată, nu avem de unde să ştim. Nu ştiam să fi avut vreo iubită, pur şi simplu băiatul nu avea nimic“, a mai spus bunica tânărului.

Mama băiatului este divorţată de tatăl acestuia, şi lucrează în Italia. De asemenea, acesta mai avea încă trei fraţi, adică o soră şi doi fraţi, care sunt plecaţi cu toţii la muncă în străinătate.

Ieri la amiază, în timp ce jurnaliştii „Ziarului de Iaşi“ vorbeau cu bunica băiatului, sicriul cu corpul neînsufleţit al tânărului a fost adus acasă de către verişori. În momentul în care a fost scos sicriul din maşina de pombe funebre, rudele au izbucnit într-un plâns sfâşietor, care îţi rupea inima.

„Avea unde sta, avea condiţii, chiar avea camera lui. Nu cred că se simţea singur, stătea cu bunica lui de la vârsta de un an. Nu ştiu de ce a făcut asta, poate din cauza calculatorului... Nu pot să-mi dau seama“, ne-a spus un verişor.

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz, pentru a stabili dacă ipoteza sinuciderii se confirmă şi în mod oficial. Cauzele concrete care au dus aici, în această eventualitate, vor fi foarte probabil înmormântate odată cu tânărul Emanuel.

Octavian MOLDOVANU, Andrei DÎSCĂ

VEDEȚI ȘI:

VIDEO: Vedeți cum și-a așteptat elevul din Pașcani moartea pe calea ferată - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.